Kidsnews

Δυσγραφία : Τα gadgets που βοηθούν !

Η δυσγραφία είναι αρχικά ένα εμπόδιο, που με συνονισμένη προσπάθεια και υπομονή και εξειδικευμένη παρέμβαση, μπορεί το παιδί να βελτιώσει και να κατακτήσει τη δεξιότητα της γραφής. Σε αυτή την κατεύθυνση, βρήκαμε μερικά gadgets, που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά!

Βάση για φορητό υπολογιστή

Η κεκλιμένη επιφάνεια επιτρέπει στον καρπό του παιδιού να επεκτείνεται ενώ τα δάχτυλα κάμπτονται και τοποθετούνται σε καλύτερη θέση γραφής. Έτσι, αλλάζοντας τη χρήση της βάσης του φορητού υπολογιστή, μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να έχει τη σωστή θέση στο γραπτό του.

Δίγραμμο τετράδιο

Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε ένα διχάρακο τετράδιο και εν συνεχεία με έναν φωσφοριζέ μαρκαδόρο υπογράμμισης να τραβήξετε μια λωρίδα στο κάτω μέρος κάθε γραμμής του τεταρδίου των παιδιών.

Εφαρμογή ModMath

Mια δωρεάν εφαρμογή για Ipad που επιτρέπει στους μαθητές με δυσγραφία να πληκτρολογούν μαθηματικά προβλήματα, αντί να τα γράφουν με το χέρι. Η εφαρμογή παρέχει εικονικό χαρτί γραψίματος και μια αριθμομηχανή και ο μαθητής μπορεί να εκτυπώσει την εργασία του ή να την στείλει απευθείας μέσω e-mail στον δάσκαλο.

Μολυβοδαχτυλήθρα

Η λαβή “Pencil Grip” είναι επαναστατικό προϊόν ιατρικής τεχνολογίας. Επιτρέπει στα δάχτυλα να πιάνουν σωστά ακουμπώντας κατά 90% την μαλακή επιφάνεια χωρίς πίεση. το βρήκαμε εδώ

 

Back to top button