KidsnewsΦύγαμε εκδρομή!

Εσείς επισκεφθήκατε το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας;

Μένουμε σε μια πόλη που ο χρόνος δεν σταμάτησε ποτέ να μετράει. Μέσα στους αιώνες, το παλιό μοιάζει ωστόσο να ξεχνιέται αντικαθιστάμενο από το νεώτερο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, είναι το σημείο που συγκεντρώνει τη μαρτυρία κάθε εποχής από όλη τη Δυτική Θεσσαλία.

 

Από τη Μητρόπολη Καρδίτσας, τους Γομφους και γενικότερα το νομό Τρικάλων πολλά ευρήματα βρίσκονται εκεί, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να τα θαυμάσει, αλλά και ταυτόχρονα να εκπλαγεί με όσα «κοιμούνται» ήσυχα κάτω από την δική μας εποχή. Η επίσκεψή μας λοιπόν εκεί, έχει να κάνει με δύο συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι όλη αυτή η εργασία της σκαπάνης πρέπει να αναδειχθεί μιας και έχει πολλά να μας πει και να μας προσφέρει. Δεύτερον, ότι είναι αξιοζήλευτο να λειτουργεί μουσείο στην πόλη που ζεις, πόσο μάλλον σε μια πόλη που η ζωή δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις    18 Μαΐου 2010 και εγκαινιάσθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012.  Όταν το επισκεφθήκαμε, η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή με τους υπαλλήλους του Μουσείου, να προσφέρουν γνώση και εμπειρία, προσπαθώντας στην ουσία να μας ξεναγήσουν σε μια περιοχή που ξεπερνά τα όρια ενός Μουσείου. Τα ευρήματα, με προσοχή και συνέχεια στις προθήκες τους, εντυπωσιάζουν. Πολλά από αυτά βρέθηκαν από απλούς γεωργούς, και σκεφτόμαστε πραγματικά πόσο μαγική ήταν η στιγμή της αποκάλυψης, η αμηχανία στις πρώτες συναντήσεις με ένα τόσο περασμένο παρελθόν.

*Η επίσκεψη έγινε πριν την πανδημία του Covid 19

Info:

Λαχανά 1 και Τζέλλα, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα (Νομός Καρδίτσης)

Τηλέφωνο: 2441025219
Email: efakar@culture.gr, amk@culture.gr

http://ldepka.culture.gr/?page_id=2

http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=16561

https://www.facebook.com/ArchaiologikoMouseioKarditsas/

Back to top button