BookcornerKidsnews

Δημοτική Βιβλιοθήκη: Στολίζει με τα παιδιά το δικό της δένδρο αγάπης

Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων στις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο παιδικό της τμήμα, την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 5 το απόγευμα.
Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, αναφορές στα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τις κατασκευές χριστουγεννιάτικων στολιδιών και μπισκότων τα παιδιά θα ταξιδέψουν νοερά στον κόσμο του ΄Αγιου Βασίλη στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης στα παιδιά όλου του κόσμου και ιδιαίτερα στα παιδιά που βρίσκονται ξεριζωμένα από τις πατρίδες τους γιατί έχουν βιώσει τις φρικαλεότητες του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης , σε όλα εκείνα τα παιδιά που βιώνουν την δυστυχία που άλλοι τους επέβαλλαν.
Οι μικροί φίλοι της Δ.Β. με αφορμή τα γιορτινά έθιμα, θα φτιάξουν στολίδια και γλυκίσματα στολίζοντας το δικό τους δένδρο της αγάπης για να φωτίζει την ελπίδα για καινούργιες ειρηνικές και ευήμερες αυγές σε όλο τον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το προσωπικό της Δ.Β. με την αρωγή των κάτωθι εθελοντών:
Ισαβέλλα Καρούτη, αρχιτέκτονας-μηχανικός
Κωνσταντίνα Μανάκου, εκπαιδευτικός
Λία Τσιούκα, εικαστικός
Φωτεινή Χούτου, νηπιαγωγός-δασκάλα χορού
Τα παιδιά, ηλικίας (6) έξι έως (9) εννέα χρονών, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων διότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των συμμετεχόντων.
Τηλ.: 24313-53565.

Back to top button