Social

Γκαλερί Alma: Όταν ο πολιτισμός είναι υπόθεσή μας και η Τέχνη ανθίζει Νοέμβρη μήνα!

Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε αναφερθεί στη δράση της γκαλερί Alma αλλά και πόσο συμβάλει στην αισθητική –ως προσλαμβανόμενη εικόνα αλλά και ως βαθύτερη ανάγκη – της πόλης. Μέσα από την επιμονή (και υπομονή θα λέγαμε σε πολλές περιπτώσεις) της ιδιοκτήτριας Μαρίας Αλμπάνη, μας έχει «παρασύρει» πολλές φορές σε μια αναζήτηση της ομορφιάς. Κι αν η Τέχνη, δεν είναι ομορφιά τότε τι είναι; Κι αν η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο, την ρουτίνα μας ή έστω την ατομική μας συνειδητότητα, τότε σίγουρα και η Τέχνη το μπορεί.

Αυτή τη φορά όμως, η γκαλερί Alma, μας επιφύλασσε μια έκπληξη. Έναν πολύπλευρο Νοέμβρη, όπου ο λόγος συναντά την εικαστική δημιουργία, όπου το εμπορικό κομμάτι από την άλλη, μπορεί να διαλεχτεί με τον καμβά, βρίσκοντας μεταξύ τους τη χρυσή τομή της Δημιουργικής Μοναδικότητας !

[divider]

Κάπως έτσι η ατζέντα μας ξεκινά Παρασκευή 2 Νοέμβρη με τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Γιαννακάκη. Όπως αναφέρει ο ιστορικός Τέχνης κ. Γιώργος Μυλωνάς, «Ένα πολυκαιρισμένο λεύκωμα με φωτογραφίες του Μπονάρ από το χωριό Λε Κανέ και το σπίτι με τις πορτοκαλιές στον κήπο του, πυροδότησε αυτή τη φορά στο εργαστήρι της Ελληνίδας δημιουργού, ένα «αθηναϊκό» αφήγημα μποναρικής έμπνευσης. Όπως ο μεταϊμπρεσιονιστής ζωγράφος αποτυπώνει στο φακό τους οικείους του, έτσι και η Γιαννακάκη τους μεταφέρει στον καμβά της με φόντο την Αθήνα».

[divider]

Ταυτόχρονα, ανοίγει η αυλαία και συστήνεται στο Τρικαλινό κοινό, η έκθεση κοσμημάτων και αντικειμένων της Έλενας Βότση. Στο βιογραφικό της υπάρχουν συνεργασίες με το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας, το Μουσείο Μπενάκη, τους διεθνείς Οίκους μόδας GUCCI και Ralph Lauren και συμμετοχές σε ομαδικές και προσωπικές εκθέσεις και projects καλλιτεχνών σε Ευρώπη και Αμερική, όπως στη Μπιενάλε της Valencia με τη συλλογή “Rattles”, στο Business Design Center του Λονδίνου με τη συλλογή “Hearts” ή το Lacoste Project του Γαλλικού Οίκου με το έργο «Postcards”. Μεταξύ άλλων είχε επίσης την τιμή να σχεδιάσει το “Κλειδί της πόλης της Ύδρας” καθώς και το Αναμνηστικό Δώρο για τους Προέδρους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνάντησης κορυφής στην Κέρκυρα. Το 2016 είχε την τιμή να σχεδιάσει το Μετάλλιο της Δημοκρατίας το οποίο έχει θεσπίσει ο Δήμος Αθηναίων και θα απονέμεται κάθε χρόνο στα πλαίσια του Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από τους συντάκτες των New York Times.

[divider]

Και το Σάββατο στις 7 και 30 το απόγευμα, Η Alma gallery, ο Δήμος Τρικκαίων, το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Τα Τρίκαλα λοιπόν, γεμίζουν με Τέχνη, αλλά και εικόνες μιας Αθήνας όπως τη βλέπουν τη σχεδιάζουν αλλά και γράφουν γι’ αυτή, με τα μάτια της ψυχής ανοιχτά προσανατολισμένοι στην ανθρώπινη ιστορικότητά της, στον πυρήνα της, με λίγα λόγια.

Back to top button