KidsnewsΦύγαμε εκδρομή!

Βουνό και θάλασσα: Προτάσεις για κοντινές αποδράσεις

Είτε θέλετε βουνό είτε θάλασσα, υπάρχουν σε κοντινή σχετικά απόσταση σημεία που μπορούν είτε να συνδυάσουν και τα δύο είτε να σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους. Ξεκινάμε από το βουνό!

ΟΛΥΜΠΟΣ

Άγιος Διονύσιος – Πριόνια

Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή από το Λιτόχωρο προς τα Πριόνια συναντούμε την Ιστορική Μονη του Αγίου Διονυσιου Εν Ολυμπω. Πρόκειται για ένα μνημείο που έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές μέσα στην μακραίωνη ιστορία του, ενώ έχει αναστυλωθεί με σεβασμό απέναντι στην αρχιτεκτονική του υπεροχή. Μέσα στην απόκοσμη ομορφιά του Ολύμπου. Μην παραλείψετε να περπατήσετε στο μονοπάτι που οδηγεί στο Ιερό Σπήλαιο του Αγίου Διονυσίου αλλά να επισκεφθείτε και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο τη νέα Μονή αλλά και να προμηθευθείτε προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι οι μοναχοί, καθώς και βότανα της περιοχής.

ΠΡΙΟΝΙΑ

Τα Πριόνια είναι το τελευταίο σημείο στο οποίο μπορούμε να οδηγηθούμε με το αυτοκίνητο (απέχει 18 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο) και εκεί υπάρχει διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.Εκεί, επίσης, έχει τις πηγές του ο ποταμός Ενιπέας. Όλο το χρόνο λειτουργεί στα Πριόνια αναψυκτήριο και εστιατόριο.

Και για μια βουτιά στην Πλατιά Άμμο της Λάρισας

Είτε από την αρχή του ταξιδιού είτε στην επιστροφή προς Τρίκαλα, αν κάποιος θέλει να αποφύγει την πολυκοσμία του Πλαταμώνα και των κοντινών παραλιών, με μια μικρή παράκαμψη για Κόκκινο Νερό υπάρχει μια ταμπέλα που οδηγεί στην παραλία Πλατιά Άμμος. Μην την αγνοήσετε!!! Καθαρά νερά, με καφέ εστιατόριο και ταβερνάκι, αλλά και απέραντη παραλία χωρίς ξαπλώστρες σας περιμένουν σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από τα Τρίκαλα. Αν και συνήθως είναι αρκετά πιο ήσυχη από άλλες παραλίες, για ακόμη λιγότερο κόσμο είναι η παραλία το Πηγάδι.

 

Back to top button