BookcornerKidsnews

Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στα Τρίκαλα- Οι γειτονιές των ελεύθερων βιβλίων!

Οι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες ήρθαν για να μείνουν στα Τρίκαλα.  Είναι μια δράση εξωστρέφειας, απόλυτα ταιριαστή με την εποχή μας και προωθεί την ανάγνωση, χωρίς όμως ίχνος διδακτισμού. Δεν προσφέρουμε βιβλία δικής μας επιλογής στο κοινό, αλλά δημιουργούμε μια υποστηρικτική δομή για να ανταλλάξουν μεταξύ τους οι αναγνώστες βιβλία και να προωθήσουν τα δικά τους αναγνωστικά ενδιαφέροντα με έναν τρόπο ανέξοδο, αλληλεπιδρώντας με άλλους αναγνώστες.

Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα Τρίκαλα θα βρείτε δύο υπαίθριες βιβλιοθήκες: μία στο Μουσείο Τσιτσάνη και μία στην πλατεία Δεσποτικού που αποτελεί ένα δώρο για τη γειτονιά, από το Uk – School of English . Κάποιοι παίρνουν την πρωτοβουλία να τη δημιουργήσουν αλλά δε μπορεί να επιβιώσει αν δεν αγκαλιαστεί από την κοινότητα των αναγνωστών αλλά και γενικότερα από την τοπική κοινωνία. Η διαδικασία είναι απλή, παίρνεις βιβλίο αφήνεις βιβλίο. Μπορείς δε στο χώρο που είναι η βιβλιοθήκη, να διαβάσεις ένα βιβλίο και να το επιστρέψεις στη θέση του.

Δεν απαιτείται συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο, αλλά η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα και για ολόκληρο το 24ωρο. Η συλλογή βιβλίων, δε, εναλλάσσεται καθημερινά, με την κάθε προσφορά έντυπου υλικού να είναι δεκτή.

Back to top button