KidsnewsSchoolicantera

ΑΚΕΘ : Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Τμήματα Ρομποτικής!!!

Τμήματα Εργαστηρίου ΑΚΕΘ AIRLab

Ο κάθε κύκλος αποτελείται από 20 εργαστήρια, διάρκειας 120 λεπτά το κάθε ένα. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν μέχρι και 12 παιδιά, σε ομάδες των 3 παιδιών. Κάθε ομάδα υλοποιεί projects που περιλαμβάνουν κατασκευή και προγραμματισμό ρομποτικών εφαρμογών. Στα τμήματα WEDO 2.0 χρησιμοποιείται το εκπαιδευτικό πακέτο Lego WeDo 2.0 και προγραμματισμός σε Scratch. Στα τμήματα MINDSTORM χρησιμοποιείται το εκπαιδευτικό πακέτο LEGO MINDSTORM EV3.

Δείτε παρακάτω όλα τα Τμήματα:

TMHMA ΝΗΠΙΩΝ

(Παιδιά ηλικίας 4-6)
Image

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 6 ετών και έχει στόχο να προκαλέσει την έμφυτη περιέργεια των παιδιών για εξερεύνηση και μάθηση, μέσα από το παιχνίδι με πολλές ευχάριστες δραστηριότητες.  Με οδηγό δοκιμασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από κορυφαία στον χώρο του STEAM (Science, Technology, Engineering, Art και Mathematics) ιδρύματα, τα παιδιά αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες που τα βοηθούν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους, επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν τις δικές τους ικανότητες και να προετοιμαστούν για μία ομαλή και ευχάριστη μετάβαση στις σχολικές απαιτήσεις.

[divider]

ΤΜΗΜΑ WEDO 2.0

(Παιδιά ηλικίας 6-10)

Τμήμα Junior

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τον κόσμο των κατασκευών και μαθαίνουν βασικές αρχές της μηχανικής. Το παιχνίδι λειτουργεί σαν ένας τρόπος μάθησης, μέσα από την έρευνα και την ανακάλυψη. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι το μάθημα να αποτελέσει μια ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι, προσφέροντας ιδέες και ερεθίσματα για την ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών στην επίλυση προβλημάτων με την ανακάλυψη των δικών τους λύσεων.

Τμήμα Intermediate

Οι μαθητές γνωρίζοντας πλέον τις βασικές αρχές της ρομποτικής αρχίζουν να χτίζουν σύνθετες και ανθεκτικές κατασκευές. Κατανοούν τις βαθύτερες αρχές της μηχανικής και των κατασκευών. Μαθαίνουν για τους κινητήρες και τους αισθητήρες και τα δοκιμάζουν σε διάφορες διασκεδαστικές κατασκευές.

Τμήμα Advanced

Οι μαθητές δίνουν πλέον περισσότερη βαρύτητα στους αυτοματισμούς. Μελετούν και κατασκευάζουν ρομπότ που δίνουν λύσεις σε προβλήματα που συναντάμε στον κόσμο των μεγάλων. Μετατρέπουν την κατασκευή τους ώστε να βελτιωθεί. Κάθε ομάδα υλοποιεί projects που περιλαμβάνουν σύνθετες κατασκευές με Lego WeD0 2.0. Τα project είναι εμπνευσμένα από θέματα παγκόσμιων διαγωνισμών ρομποτικής!
[divider]

ΤΜΗΜΑ MINDSTORM EV3

(Παιδιά ηλικίας 10-17)

Τμήμα Junior

Τα παιδιά εισάγονται στην έννοια του προγραμματιστικού περιβάλλοντος του EV3, προχωρώντας σε απλές και εντυπωσιακές κατασκευές και έρχονται σε επαφή με ποικίλες κατασκευαστικές τεχνικές. Επιπλέον, μαθαίνουν την λειτουργία των κινητήρων και χρησιμοποιούν αισθητήρες.

Τμήμα Intermediate

Με την εκπαιδευτική πλατφόρμα LEGO Mindstorms EV3 τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από την ομαδική συνεργασία και τη διερευνητική μάθηση. Tα παιδιά αναπτύσσουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και νοοτροπία «προγραμματιστή» χρησιμοποιούν προχωρημένες κατασκευαστικές και προγραμματιστικές τεχνικές και υλοποιούν projects με σκοπό την εφαρμογή τους σε πραγματικό πλαίσιο μικροκόσμου.

Τμήμα Advanced

Ο κύκλος των εργαστηρίων απευθύνεται σε παιδιά που έχουν ολοκληρώσει το εργαστήριο Ρομποτική με Lego Mindstorms EV3. Τα παιδιά εργάζονται επάνω σε projects τα οποία είναι κυρίως βασισμένα σε θέματα διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής. Παράλληλα, μαθαίνουν τις κατασκευαστικές και προγραμματιστικές τεχνικές που χρειάζονται για την υλοποίηση των projects.
[divider]

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

First Lego League (FLL)

Το FLL ή αλλιώς FIRST® LEGO® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

First Lego League Junior (FLLJr)

Το FIRST® LEGO® League Jr. έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τις έννοιες του STEM σε παιδιά 6 έως 10 ετών ενώ παράλληλα τους συναρπάζει μέσω ενός εργαλείου που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν – τα LEGO®. Καθοδηγούμενοι από τον προπονητή, οι ομάδες ερευνούν ένα επιστημονικό πρόβλημα του πραγματικού κόσμου. Επίσης κατασκευάζουν ένα μηχανοκίνητο μοντέλο σχετικά με το τι έμαθαν χρησιμοποιώντας στοιχεία της LEGO®. Κατά τη διαδικασία αυτή οι ομάδες μαθαίνουν για την ομαδική δουλειά, τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις αξίας της ομάδας με βάση τα Core Values. Αυτά περιλαμβάνουν το σεβασμό, την συνεργασία, την επικοινωνία και την κριτική σκέψη.

 

Back to top button