KidsnewsSchoolicantera

Ένας πολύχρωμος κόσμος από την πιο δημιουργική εκπαιδευτική ομάδα! Μην τον χάσετε!

Θέλετε να δείτε πώς μπορεί το σχολείο να φτιάξει έναν κόσμο πολύχρωμο, έναν κόσμο δημιουργικό, έναν κόσμο που η φαντασία είναι ο δρόμος έκφρασης και μάθησης; Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την έκθεση της Ομάδας εικαστικών “Trikkolor” στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων!

Ποια είναι όμως η ομάδα αυτή που μας παρακινεί να δούμε μέσα από τα μάτια των παιδιών μας; Πρόκειται για την ομάδα εικαστικών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που εδώ και χρόνια αδιάκοπα και συλλογικά, εργάζεται πάνω σε νέες προτάσεις εικαστικής απόδοσης και δημιουργικότητας με τη χρήση απλών αντικειμένων, ανακυκλώσιμων τις περισσότερες φορές.

Συναντήσαμε αρκετά μέλη της ομάδας κατά την επίσκεψή μας στην έκθεση και δεν σας κρύβουμε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που αυτοδιαθέτουν τον χρόνο τους χωρίς δεύτερη σκέψη, για να μπορέσουν να προσφέρουν έπειτα στο σχολικό περιβάλλον και στο σχολείο όλον αυτόν τον πλούτο έμπνευσης! Και όχι μόνο… Και ως γονείς που θέλουμε να περνάμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας, δεν μπορέσαμε να μη θαυμάσουμε και να μην “κλέψουμε” μερικές ιδέες που σίγουρα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των μικρών μας. Όλα αυτά συνεχίστηκαν και διαδικτυακά εν μέσω πανδημίας δείχνοντας τον ζήλο από τον οποίο χαρακτηρίζεται κάθε έργο που παρουσιάζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά βέβαια από κάθε μέλος, έγινε για την υπεύθυνη της ομάδας κα Μανουσα Κωνσταντινίδου η οποία κατευθύνει την όλη προσπάθεια. Αξίζει λοιπόν να επισκεφθείτε την Έκθεση που φέρει ως τίτλο “Με στημόνι και υφάδι” η οποία διαρκεί μέχρι και τις 16/11.

 

 

Back to top button