Kidsnews

Ένας μετεωρολογικός σταθμός από το 7ο Λύκειο Τρικάλων !

meteo-mathites
Σε ένα φιλόδοξο έργο, συμμετέχει το 7ο Λύκειο Τρικάλων, που θα ενώσει τις προσπάθειες σχολείων σ’ ένα διεθνές επιστημονικό πείραμα. Το σχολείο της πόλης είναι ένα από τα 1.000 σχολεία στον κόσμο που θα λάβουν δωρεάν το Μετεωρολογικό Σταθμό Raspberry Pi που αποτελεί μια σύμπραξη της Raspberry Pi Foundation και της Oracle Academy.
Σκοπός του εγχειρήματος είναι να μάθουν οι μαθητές να κατασκευάζουν και να λειτουργούν τον δικό τους μετεωρολογικό σταθμό, ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες και γνώσεις στους τομείς του Προγραμματισμού, της Μετεωρολογίας και της Γεωγραφίας.
Επιπλέον, οι μαθητές θα μάθουν να συντάσσουν κώδικα εφαρμογών για την μέτρηση και καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων, όπως την ταχύτητα και την διεύθυνση του ανέμου, την ατμοσφαιρική πίεση, την θερμοκρασία και την υγρασία. Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων της Oracle, μέσω της οποίας, οι μαθητές θα μπορούν να τα επεξεργάζονται. Ο μετεωρολογικός σταθμός αναμένεται να αποσταλεί στο σχολείο στα μέσα Νοεμβρίου…
trikalaenimerosi.gr

Back to top button