KidsnewsΦύγαμε εκδρομή!

Άνοιξαν τους χάρτες οι Τρικαλινοί!

Που θα πάνε φέτος διακοπές και με ποια κριτήρια επιλέγουν προορισμό

Ηδη οι Τρικαλινοί έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις διακοπές τους και τις πρώτες εξορμήσεις τους, με τα ταξιδιωτικά γραφεία να ετοιμάζουν πυρετωδώς τις προτάσεις τους.

“Φέτος δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι προορισμοί που να προσελκύουν μαζικά τους συμπολίτες μας. Μοιάζει να άνοιξαν τους χάρτες και να επιλέγουν! Αυτό τουλάχιστον σε ότι αφορά στα νησιά” εξηγεί η Λίτσα Ζαφείρη από τα Ξεχωριστά Ταξίδια

Όπως μας είπε η κα Ευαγγελία (Λίτσα) Ζαφείρη από το ταξιδιωτικό γραφείο «Ξεχωριστά Ταξίδια», οι κρατήσεις έχουν αρχίσει τα εισιτήρια εκδίδονται και όλοι ελπίζουν σε ένα ανέφελο καλοκαίρι. «Ο κόσμος κουράστηκε αρκετά και είναι λογικό με το βγήκαμε από το lock down να σχεδιάζει ταξίδια και να προσδοκά να ξεφύγει από την καθημερινότητά. Ήδη αναζητούν προορισμούς, πακέτα διακοπών και εκδρομές που θα γεμίσουν το καλοκαίρι τους με όμορφες εμπειρίες».

Τι προτιμούν όμως φέτος οι Τρικαλινοί;

«Φέτος δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι προορισμοί που να προσελκύουν μαζικά τους συμπολίτες μας. Μοιάζει να άνοιξαν τους χάρτες και να επιλέγουν! Αυτό τουλάχιστον σε ότι αφορά στα νησιά. Πέρα από την Σκιάθο, την Πάρο και Ίο που παραδοσιακά προτιμώνται από τις πολύ νεαρές ηλικίες των ταξιδευτών στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες δεν υπάρχει συγκεκριμένη προτίμηση. Πάτμος, Κάρπαθος, Κυκλάδες, Σχοινούσα….Όλα τα νησιά έχουν επιλεγεί και έχουν καταμεριστεί οι ταξιδευτές μας» αναφέρει η κα Ζαφείρη.

Βέβαια, οι συνθήκες φοβίζουν ακόμη πολλούς. Έτσι επιλέγουν προορισμούς όχι νησιωτικούς αισθανόμενοι πιο ασφαλείς χρησιμοποιώντας μόνο το αυτοκίνητό τους για να φτάσουν όπως για παράδειγμα η Πελοπόννησος που φαίνεται ως περιοχή να προτιμάται φέτος αρκετά από τις Τρικαλινές οικογένειες.

 

Εξωτικά τα γαμήλια ταξίδια…

 

Και τα γαμήλια ταξίδια βέβαια έχουν την τιμητική τους. Μαλδίβες και Ντουμπάι   είναι στην κορυφή μάλιστα των επιλογών. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση φαίνεται να θεωρείται και ασφαλής προορισμός εκτός των άλλων ενώ δεν έχουν ακόμη μπει στο χάρτη των ταξιδιών ιδιαίτερα οι Ευρωπαϊκές χώρες δεδομένης της κατάστασης.

«Όπως και να έχει, εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να προσφέρουμε με οργάνωση και κατανόηση απέναντι στις απαιτήσεις που έχει γεννήσει η πανδημία, ασφαλή ταξίδια που θα προσφέρουν στους ανθρώπους μας αναμνήσεις και την ξεγνοιασιά που περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη».

Back to top button