Υγεία

Συνεχίζεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Δωρεάν διενεργείται ο εμβολιασμός για γρίπη και πνευμονόκοκκο στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός με συνταγή γιατρού και προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Ακόμα μεγαλύτερη η σημασία του φέτος, λόγω της πανδημίας αναφέρει η επιστημονική κοινότητα.

Ήδη, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες καλύπτοντας έναν μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων που μπορούν να εμβολιαστούν φέτος κατά προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται πως και φέτος, ο αντιγριπικός εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και άτομα άνω των 60 ετών.

 

Και στο Κέντρο Υγείας

Η ορθή τήρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού ανάλογα με την ηλικία, τα συνυπάρχοντα νοσήματα αλλά και την εποχή του χρόνου και τυχόν επιδημικές εξάρσεις λοιμωδών νοσημάτων, αποτελεί θεμέλιο λίθο της πρόληψης αναφέρει το Υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τρικάλων.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου για τη γρίπη, στο Κ.Υ Τρικάλων διενεργείται δωρεάν σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ο αντιγριπικός εμβολιασμός καθώς και ο εμβολιασμός κατά του πνευμονιοκόκκου.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό των εμβολιασμών επικοινωνείτε με την κα Αγαπίου, Επισκέπτρια Υγείας στο τηλ. 2431046628

Οι ομάδες αυτές είναι:

 

Ηλικία > 60 ετών

Ενήλικες που παρουσιάζουν έναν η περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή

Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)

Μεταμόσχευση οργάνων

Δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες

Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

Χρόνια νεφροπάθεια

Νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα

Έγκυες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες, θηλάζουσες

Άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) >40 kg/m2

Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά < 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα που τους κατατάσσει σε ομάδα υψηλού κινδύνου o Κλειστοί πληθυσμοί όπως το προσωπικό και οι εσωτερικοί σπουδαστές σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και ειδικών σχολείων, νεοσύλλεκτοι στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και οι τρόφιμοι και το προσωπικό ιδρυμάτων, κλπ.

Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι) και σε κέντρα διαμονής προσφύγων – μεταναστών

Κτηνίατροι καθώς και επαγγελματίες στον χώρο της ζωϊκής παραγωγής και ειδικά: πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.

Back to top button