Φύγαμε εκδρομή!

Ραντεβού στην Λακωνία!

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία της Λακωνίας συγκροτείται από την καστροπολιτεία του Μυστρά, το βράχο της Μονεμβασιάς, τα φράγκικα φρούρια, τα πυργόσπιτα της Μάνης και τους βυζαντινούς ναούς σπαρμένους σε όλη την περιοχή. Μοναδικές φυσικές ομορφιές, όπως τα σπήλαια Διρού, το τοπίο στο ακρωτήρι Ταίναρο, το φαράγγι της Καρδαμύλης, ο Ταΰγετος έλκουν κάθε χρόνο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών χωρίς όμως να παρουσιάζεται ασφυκτική πολυκοσμία.

Δεσπόζει η Μονεμβασιά

Στην περιοχή δεσπόζει η Μονεμβασιά, η ιστορική πόλη, ο βράχος της Μονεμβασιάς με την καστροπολιτεία. Μόλις ένα χιλιόμετρο από την καστροπολιτεία βρίσκεται η Γέφυρα (Νέα Μονεμβασιά) που αποτελεί σύγχρονο τουριστικό κέντρο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της Γέφυρας, στο Πορί, στον Ξιφιά, στην Καστέλλα και στον Αγιο Φωκά ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Μονεμβασιά είναι πλούσιες.

Μην λησμονήσετε

Αν επισκεφθείτε το νομό Λακωνίας μη ξεχάσετε να γευθείτε σύγκλινα, ραφιόλια, σακουσάδες, χυλοπίτες, τραχανά, να αγοράσετε υφαντά, να δοκιμάσετε εσπεριδοειδή, μέλι και να γνωρίσετε από κοντά τα λούπινα.

Back to top button