Υγεία

Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Πύλης – Προς κάλυψη τα κενά στο νομό Τρικάλων

Με μόνιμο παιδίατρο ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Πύλης ενώ σύντομα αναμένεται και η τοποθέτηση μόνιμου παιδιάτρου και στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. Οι θέσεις των παιδιάτρων, τόσο σε ότι αφορά την κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων αλλά και των Κέντρων Υγείας, με μόνιμο προσωπικό είναι προτεραιότητα  τόσο για την 5η ΥΠΕ γενικά όσο και ειδικότερα για τον αναπληρωτή διοικητή και υπεύθυνο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κ. Ηλία Τσιαούση.  Στόχος είναι να μην υπάρξουν προβλήματα και ελλείψεις που μπορεί να θέσουν σε οριακή λειτουργία τις δομές υγείας σε μια τόσο σημαντική και κομβική ειδικότητα, όπως εξάλλου έχει συμβεί πολλές φορές.

Τα Κέντρα Υγείας ως πρώτοι υποδοχείς ασθενών από πιο απομακρυσμένες περιοχές αλλά και επειγόντων στην περίπτωση των δήμων Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας, είναι σημαντικό να είναι πλήρως εξοπλισμένα. Στην κατεύθυνση αυτή επίσης, ήδη μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ελέγχθηκαν και πιστοποιήθηκαν τα ακτινολογικά εργαστήρια ενώ όπως τόνισε και ο κ. Τσιαούσης, μέσα από επικουρικό προσωπικό χειριστών μπορούν πλέον να λειτουργούν και να παρέχουν λειτουργίες στους ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για τοποθέτηση μικροβιολόγου σε μόνιμη θέση ώστε και εκεί να υπάρξει πλήρης κάλυψη των αναγκών σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Τρικάλων.

Η γενικότερη στόχευση είναι η κάλυψη των μόνιμων θέσεων σε ιατρικό προσωπικό και η αξιοποίηση επικουρικών σε όποια περίπτωση καθίσταται εφικτή. Θυμίζουμε ότι οι επικουρικές θέσεις αφενός δεν διασφαλίζουν διαχρονική λειτουργία κλινικών και υπηρεσιών υγείας αφετέρου είναι θέσεις που προσελκύουν ελάχιστο ενδιαφέρον από επιστήμονες. Συνεπώς, το μόνιμο προσωπικό είναι και αυτό που θα μπορέσει να διαμορφώσει ένα σταθερό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Από εφ. Η Ερευνα

Back to top button