Φύγαμε εκδρομή!

Πάω στην Πάου ! Μια παραλία από τις λίγες που αξίζει να επισκεφτείς

Δεν έχουμε αναφερθεί λίγες φορές στα κάλλη του Νοτίου Πηλίου. Σήμερα σας προτείνουμε μια ήσυχη γωνιά της περιοχής, που αξίζει κανείς να επισκεφθεί αν θέλει ήρεμες διακοπές αλλά και μια νότα ξεχωριστή στην εκδρομή του. Πρόκειται για την περιοχή Πάου, που απέχει ελάχιστα από την Αργαλαστή με παραλίες που δεν έχει ανακαλύψει η θερινή φασαρία αλλά και ένα φυσικό περιβάλλον που μοιάζει να διαμορφώθηκε για ανέμελα οικογενειακά καλοκαίρια.

 

Γνωρίστε τη Μονή Πάου, όπως ονομάζεται. Η οποία αποτελεί ένα αξιόλογο μνημείο της περιοχής. Ο κύριος ναός κοσμείται από μεταβυζαντινές τοιχογραφίες. Σήμερα το μοναστήρι έχει διατεθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και λειτουργεί ως εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από ψηλά τα όμορφα φιόρδ του Παγασητικού και τους γύρω οικισμούς. Νερά από πηγές που αναβλύζουν μέσα από την καρδιά της γης, λίμνες με χρυσόψαρα… Όλα είναι υπέροχα λουσμένα μέσα στην ανέγγιχτη ομορφιά.

 

Η παραλία Πάου, αναμφίβολα είναι μία από τις καλύτερες παραλίες του Παγασητικού. Bρίσκεται λίγο βορειότερα από το Xόρτο και δεν είναι ορατή από το δρόμο. Προσεγγίζεται από την Aργαλαστή, ακολουθώντας καλό, αλλά με άφθονες στροφές, ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Μετά την Ιερά Μονή,  ο δρόμος κατηφορίζει για την ακτή με το ψιλό βότσαλο. Η ΠΑΟΥ είναι ένας πολύ μικρός οικισμός και είναι απαραίτητο να υπάρχει αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας, τις αγορές και την ψυχαγωγία σας. Στις κοντινά χωριά Αργαλαστή, Μήλινα και Χόρτο υπάρχουν άφθονες ταβέρνες, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Back to top button