Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BookcornerTrikalakids προτείνει

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της ‘’Στιγμούλας’’, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

Όταν συνταντώ μια μανούλα που δουλεύει συνεχώς αλλά στο μυαλό της είναι μόνον το παιδί της, νομίζω πως συναντώ τον ίδιο μου τον εαυτό. Όταν πια αυτή η μανούλα έχει δημιουργήσει με την δύναμη της καρδιάς της, ιστοριούλες όμορφες για να μοιραζόμαστε με τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας, η κουβέντα μας.. μοιάζει ονειρική.
Με την Μαρίνα Γιώτη έχουμε συναντηθεί ξανά στο παρελθόν αλλά φαίνεται πως δεν μας έφτανε.. Άλλωστε πάντα δυο μανούλες έχουν να πουν καινούρια πράγματα..MarinaGioti2

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
(papagiannopoulou@yahoo.gr)

Πως ξεκίνησε η συγγραφή των βιβλίων σας και από τι εμπνευστήκατε;
Από μικρή μου άρεσε να σκαρφίζομαι ιστορίες και η δημιουργικότητα είναι μέρος της επαγγελματικής και προσωπικής μου καθημερινότητας. Η «Στιγμούλα» εμφανίστηκε στη ζωή μου το 2005, όπου έψαχνα να βρω έναν τρόπο να μιλήσω στα παιδιά με απλά λόγια για πολύπλοκες έννοιες και συναισθήματα. Μου άρεσε η ιδέα της σταγόνας, γιατί το νερό είναι ένα τόσο πολύτιμο και βασικό αγαθό και μέσα από αυτό μπορούσα να περάσω νοήματα στα παιδιά που είχαν πολλαπλές ερμηνείες. Στο πρώτο βιβλίο, η ιδέα της σταγόνας που την λέγανε «Στιγμούλα» γεννήθηκε από την ανάγκη να μιλήσω στην κόρη μου για το ταξίδι της ζωής και της αλλαγής που φέρνει στην προσωπικότητά μας, αλλά και το πόσο μοναδική είναι ως οντότητα στον πλανήτη. Η σκέψη ήταν ότι κάθε στιγμή, όπως άλλωστε και κάθε παιδί, είναι μοναδική και πολύτιμη. Παράλληλα, το νερό ως πολύτιμος φυσικός πόρος μου έδωσε την δυνατότητα να περάσω πολλαπλά μηνύματα στους μικρούς μου αναγνώστες τόσο για την προστασία της φύσης και των φυσικών μας πόρων όσο και για το ταξίδι μας στη ζωή και τον ρόλο μας σε αυτή.
Είχατε στο μυαλό σας την επιτυχία που θα ακολουθούσε;
Ενδόμυχα το ήλπιζα, αλλά δεν άφηνα τον εαυτό μου να το πιστέψει. Κάθε νέο ξεκίνημα εμπεριέχει τον παράγοντα φόβο. Φόβο της αποτυχίας, της έκθεσης στη κριτική, της απόρριψης. Από την άλλη, όταν νιώθουμε φόβο για κάτι που κάνουμε σημαίνει ότι προχωράμε πέρα από την ασφάλειά μας και εξελισσόμαστε. Είναι μεγάλη μου χαρά που τα δυο πρώτα μου βιβλία αγαπήθηκαν τόσο πολύ από γονείς και παιδιά. Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα.Stigmoula cover final_high
Με απλά λόγια, τελικά ποια είναι η «Στιγμούλα»;
Η «Στιγμούλα» είναι μια μικρή σταγόνα που λέγεται έτσι, γιατί η ζωή της είναι τόσο μικρή που κρατά μόλις μια Στιγμή. Στο πρώτο βιβλίο, η Στιγμούλα ξυπνάει σαν δροσοσταλίδα στις φυλλωσιές των δέντρων και δεν βρίσκει πουθενά τις αδερφές της. Έτσι, ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι αναζήτησης, όπου περνάει όλο τον κύκλο του νερού και καταλήγει σε ένα λουλούδι στην έρημο και του χαρίζει ζωή. Στη διαδρομή έχει βρει τις αδερφές της, έχει αλλάξει (από πράσινη γίνεται μπλε) και έχει ανακαλύψει ότι όλοι έχουμε ένα σκοπό στη ζωή και τον βρίσκουμε αρκεί να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά παρά τις αντιξοότητες.
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, η «Στιγμούλα είναι δυνατή!» από τις εκδόσεις Διόπτρα, η Στιγμούλα ανακαλύπτει για την ανεξάντλητη δύναμη που έχουμε μέσα μας, την δύναμη της θέλησης, και πως αυτή η δύναμη γίνεται πιο ισχυρή όταν ενώνεται με την δύναμη των άλλων. «Ισχύς εν τη ενώσει» με λίγα λόγια. Το βιβλίο περνάει επίσης οικολογικά μηνύματα για το νερό και τον πλανήτη. Πώς να μην σπαταλάμε το νερό και να μην μολύνουμε τις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες.
Πως λαμβάνετε την αγάπη όλων εκείνων που διάβασαν τα βιβλία σας;
Λαμβάνω σχεδόν καθημερινά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα από μαμάδες που μου γράφουν πόσο έχουν αγαπήσει τα παιδιά τους τα βιβλία μου και πόσο έχουν επηρεάσει της καθημερινότητά τους. Μαμά από την Μύκονο μου έγραψε πώς ο γιός της δεν σπαταλά το νερό στην μπανιέρα από τότε που διάβασαν το βιβλίο ή όταν βλέπουν μια σταγόνα σε οποιαδήποτε μορφή τους λένε «Μαμά, μια Στιγμούλα»! Έχω πολλές ιστορίες, κάποιες από τις οποίες έχω αναρτήσει και στη ιστοσελίδα μου (www.marinagioti.gr) γιατί είναι τόσο ξεκαρδιστικές!MarinaGioti3
Σκέψεις για επόμενο βιβλίο υπάρχουν;
Το νέο μου βιβλίο θα βγει με το καλό αρχές Μαρτίου από τις εκδόσεις Διόπτρα και είναι μια νέα ιδέα, όπου θα δούμε τα πράγματα κάπως …αλλιώς! Είμαι ενθουσιασμένη που συνεχίζω την άριστη συνεργασία μου με την ομάδα των εκδόσεων Διόπτρα. Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς εκδοτικούς οίκους σήμερα στην Ελλάδα και τιμάνε τόσο τον αναγνώστη, όσο και τους συγγραφείς τους.
Πρώτη που άκουσε την ιστορία της Στιγμούλας, φαντάζομαι πως είναι η κόρη σας! Ποια ήταν τα σχόλια της;
Η κόρη μου είναι από τους πρώτους που βλέπει το κάθε μου βιβλίο σε σχεδόν τελική μορφή και αφού έχει γίνει η σελιδοποίηση. Τα σχόλιά της είναι πολύ επιτυχημένα, γιατί παρατηρεί τα πράγματα με την παιδική της ματιά. Με έχει γλυτώσει από «λάθη». Πράγματα που για έναν ενήλικα έβγαζαν νόημα και είχαν συνέχεια, αλλά ένα παιδί δεν μπορούσε να κάνει το «λογικό» άλμα. Η Βάια αγάπησε τη Στιγμούλα από την πρώτη στιγμή και συχνά έχουμε τη συζήτησή της όταν μιλάμε για το νερό, τη βροχή ή τη φύση.
Είστε από τις μανούλες που διαβάζουν βιβλία, λίγο πριν τον νυχτερινό ύπνο;
Ναι βέβαια! Αυτά τα 15 λεπτά πριν πάμε για ύπνο είναι η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας μας. Είναι αγαπημένη μας ασχολία, μας φέρνει πιο κοντά και ηρεμούμε πριν πέσουμε ύπνο. Τα βιβλία έχουν υπάρξει το εύνασμα για μερικές από τις πιο όμορφες συζητήσεις μας.
Εμπιστεύεστε την ενημέρωσή σας (σε οτι αφορά γονεικά θέματα) τα sites;
Γενικά διαβάζω πολύ στο internet πια και φυσικά εμπιστεύομαι τα sites για γονείς. Υπάρχουν πολλά και καλά sites για γονείς στην Ελλάδα και έχουν πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες. Μου αρέσει να βλέπω ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που έχει περάσει τα ίδια και οι συμβουλές τους πολλές φορές έχουν αποδειχθεί σωτήριες!
Αν ναι.. ποιοι τομείς σας ενδιαφέρουν περισσότερο;
Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο τομέα που παρακολουθώ. Με ενδιαφέρουν τα θέματα ψυχολογίας, ιδέες για πώς να περάσω δημιουργικά τον χρόνο μου με την κόρη μας ή ακόμα πώς να της φτιάξω ένα ενδιαφέρον σνακ για το σχολείο! Τα παιδιά δυστυχώς δεν έρχονται με εγχειρίδιο ή οδηγίες χρήσης, οπότε με ενδιαφέρει ό,τι μπορεί να με κάνει καλύτερη μητέρα και να με βοηθήσει να προσφέρω περισσότερα στην κόρη μου.
Τι θεωρείτε πως λείπει από τα sites που το αντικείμενο τους είναι το «Γονείς & Παιδιά».
Νομίζω ότι έχουμε πολύ ολοκληρωμένα και αξιόπιστα portal για γονείς. Δεν νιώθω ότι λείπει κάτι, αν και δεν το έχω ψάξει μεθοδικά. Όποτε έχω χρειασθεί μια πληροφορία την έχω βρει και με το παραπάνω.

Back to top button