Kidsnews

Και τέλη κυκλοφορίας για το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χαρακτήρισε «άδικο και απαράδεκτο», καθότι το «Χαμόγελο» έχει πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας από το υπουργείο Εργασίας.

«Τα οχήματα, όπως και όλη μας η λειτουργία δεν είναι προς ιδίων όφελος, παρά για κοινωφελείς σκοπούς, πολύ περισσότερο όταν καλύπτουμε ανάγκες στις οποίες αδυνατεί να αντεπεξέλθει το κράτος. Δεν γίνεται το ΕΚΑΒ να καλεί τα οχήματά μας και να πρέπει να πληρώνουμε για τα ασθενοφόρα, σα να ήταν ιδιωτικά αυτοκίνητα», εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.

 Αναφέρει πως μετά από συναντήσεις με τον προηγούμενο υπουργό Οικονομίας, Τρύφωνα Αλεξιάδη, είχαν γίνει κάποιες κινήσεις να βρεθεί τρόπος να απαλλαγούν τα οχήματα, όμως τώρα πρέπει να ξαναγίνουν οι επαφές με το καινούργιο επιτελείο του υπουργείου. Παρομοίως, ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου για τους χώρους του οργανισμού που υποχρεούνται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, προσθέτει.

Τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 23.845,38 ευρώ και πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Αφορούν εκατό οχήματα, τα οποία είναι:

-Οι εξειδικευμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρα) υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ.

-Τα οχήματα άμεσης επέμβασης και υποστήριξης παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο που δρουν κατόπιν εισαγγελικών εντολών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

-Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής που λειτουργούν σε συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και

-τα οχήματα που καθημερινά μεταφέρουν στα σχολεία τους τα 278 παιδιά από τα 10 σπίτια Μόνιμης Διαμονής και τα 38 παιδιά από τα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού.

Παράλληλα, θα πρέπει να πληρωθεί, όπως κάθε μήνα, πλήθος φόρων, με τους οποίους επιβαρύνεται, χωρίς καμία ελάφρυνση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, φόρος ιδιόχρησης ακινήτων, φόρος παραχώρησης ακινήτων, φόρος αποδοχής κληρονομιάς κλπ).

Κάθε ένα ευρώ φορολογίας στερείται από τις δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά την ίδια στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει καλά Χριστούγεννα για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, τα 316 παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του, εκατοντάδες παιδιά με προβλήματα υγείας, χιλιάδες παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Στην Ολλανδία, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναγνωριστεί ως οργανισμός κοινής ωφελείας και δεν επιβαρύνεται με φόρους για συγκεκριμένες ενέργειες.

Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια του οργανισμού στέλνοντας ένα μήνυμα στο 19810 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ (χρέωση 2,48 ευρώ ανά sms), κάνοντας μία κλήση στο 19810 από σταθερό ή κινητό (χρέωση 2,48 ευρώ ανά κλήση) ή κάνοντας μια δωρεά σε κάποιον από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οργανισμού.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Ο οργανισμός ζητά την υποστήριξη των πολιτών στην προσπάθειά του για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης χιλιάδων παιδιών και τις οικογενειών τους στην Ελλάδα και ζουν στο όριο της φτώχειας.

Στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στο Μαρούσι, Στουντίου και Γκλιάτη 2 και στο Ίλιον, Αγίας Ελένης και Πλήθωνος Γεμιστού, μπορεί κανείς να προσφέρει:

Γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων), χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες).

Σημειώνεται πως το α’ εξάμηνο του 2016 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 8.189 παιδιά και τις οικογένειές τους σε κατάσταση φτώχειας. Από το σύνολο των παιδιών, τα 1.624 υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά. Σε ποσοστό 85,8% οι οικογένειες είχαν άνεργους γονείς ή απασχολούμενους σε επισφαλή εργασία.

Back to top button