Schoolicantera

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Λάρισα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, καθώς και ενός αριστούχου από το νομό Χίου που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank,«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιωανίκειος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων για θέματα Παιδείας και Νεολαίας Αλέξανδρος Μπατζανούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας Γεώργιος Λαδόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Καρδίτσας και εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Γεωργία Κόκκαλη, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και Αναπληρωτής Περιφερειακής Διευθύντριας Χρήστος Ντάμπλιας, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Μαρία Καμπόση, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιωανίκειος, ο οποίος συνεχάρη την Eurobank για το πρόγραμμα αυτό και τους νέους για τη σημαντική διάκρισή τους.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank αποτελεί θεσμό καιείναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή που αμφισβητούνται οι αξίες και η αριστεία. Συνεχάρη επίσης τα παιδιά που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, καθώς και τις οικογένειες που τους στήριξαν, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο της αριστείας.
Στη συνέχεια, η Περιφερειακή Σύμβουλος Καρδίτσας και εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Γεωργία Κόκκαλη, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας αποτελεί ηθική και υλική επιβράβευση των μαθητών που έθεσαν στόχους και τους πέτυχαν και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλοι μιμητές τέτοιων πρωτοβουλιών, ενώ συνεχάρη τα παιδιά λέγοντας ότι αποτελούν το μέλλον της χώρας μας.
Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων για θέματα Παιδείας και Νεολαίας Αλέξανδρος Μπατζανούληςσυνεχάρη την Τράπεζα για αυτή την πρωτοβουλία, που αποτελεί μέρος της κοινωνικής της ευθύνης και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τους νέους, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις σπουδές και την επαγγελματική τους πορεία.
Ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και Αναπληρωτής Περιφερειακής Διευθύντριας Χρήστος Ντάμπλιας ανέφερε ότι, στη βράβευση αυτή της Eurobank, τιμάται η μεγάλη προσπάθεια των μαθητών που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχία τους και συνεχάρη την Τράπεζα που έχει αναδείξει σε θεσμό ένα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα Παιδείας.
Χαιρετισμό απέστειλε η Βουλευτής Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Λάρισας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόναςτο οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητήΚωνσταντίνο Αργυρίου, στο Νομό Καρδίτσας στο 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας για τηΧριστίνα Κορκοντζέλου,στο Νομό Μαγνησίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίαςγια τον Θωμά-Χρήστο Βασιλούλη,καθώς και στο ΝομόΤρικάλων στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων για τον Βασίλειο Θεμελή.
Τέλος, στην ομιλία της,  η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Ντίνα Παπαποστόλουτόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει, έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους, διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».
Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, καθώς και του νομού Χίου, έλαβαν οι εξής:
1.    ΘεοχαρίτσαΑγναντή από το Γενικό Λύκειο Πλατυκάμπου Λάρισας
2.    ΒιολέτταΑγορογιάννη από το Ιδιωτικό Λύκειο Κέντρο Ελληνικής Παιδείας – Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου Λάρισας
3.    Αναστασία Αδάμου από το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
4.    Κωνσταντίνος Αργυρίου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας Λάρισας
5.    Δημήτριος Βαΐτσης από το 12ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
6.    Θωμάς – Χρήστος Βασιλούλης από το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
7.    Ελένη Βλιώρα από το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας Τρικάλων
8.    Μαρία Βούζα από το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
9.    Κυριακή Γκανίδη από το 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
10.    Ελένη Γκοβίνα από το Γενικό Λύκειο Βαλτινού Τρικάλων
11.    Ευαγγελία Γκρίτζαλη από το 2ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων Λάρισας
12.    Αλίκη Δεληβελιώτη από το Γενικό Λύκειο Σοφάδων Καρδίτσας
13.    Σοφία Δεληγιώργη από το 8ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
14.    Νικολέτα Ευαγγέλου από το 11ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
15.    Ελένη Ζήση από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
16.    Σοφία – Ελένη Ζουλούμη από το 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
17.    Βασίλειος Θεμελής από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
18.    Γεώργιος Καλαϊτζαντωνάκης από το 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
19.    Νίκη Καλογιάννη από το 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
20.    Απόστολος Καραγιάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
21.    Ευαγγελία Καραλή από το 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
22.    Χαράλαμπος Κεφαλάς από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
23.    Χριστίνα Κορκοντζέλου από το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
24.    Νικόλαος Κοταρέλας από το 7ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
25.    Χριστίνα Κοτλίτσα από τις Λυκειακές Τάξεις Μητρόπολης Καρδίτσας
26.    Αικατερίνη Κρητικάκη από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
27.    Χαρίκλεια ΡαφαηλίαΚωτσιανούλη από το Γενικό Λύκειο Συκουρίου Λάρισας
28.    Μαρία Λούτσου από το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου Λάρισας
29.    Γεώργιος Μαγαλιός από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Λάρισας
30.    Γεωργία Μαρουκά από το 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
31.    Χρυσούλα Μηλίτση από το 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
32.    ΑνδριανήΜπαλατσούκα από το Γενικό Λύκειο Μουζακίου Καρδίτσας
33.    Πολυξένη Μποτού από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού Μαγνησίας
34.    Ελισάβετ Μυλωνά από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
35.    Γεώργιος Νάνος από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου
36.    Αθηνά Νησιώτη από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Βόλου
37.    Δέσποινα Νικολαΐδη από το 8ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
38.    Ευαγγελία Ντάκου από το Γενικό Λύκειο Προαστίου Καρδίτσας
39.    Κωνσταντίνος – Χρήστος Ντάφος από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου
40.    Αθηνά Ντινοπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου
41.    Ανδριάνα Οικονόμου από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Τρικάλων
42.    Στέφανος Παπαδάμ από το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Μαγνησίας
43.    Δήμητρα Παπαευθυμίου από το Γενικό Λύκειο Γιάννουλης Λάρισας
44.    Μαρία Παπαϊωάννου από το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου
45.    Αντώνιος Πουρνάρας από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου
46.    Γεώργιος Πράντζιος από το Γενικό Λύκειο Λεονταρίου Καρδίτσας
47.    Μαρία Ράδου – Γάτσια από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
48.    Ανδρομάχη Ρούσινου από το Ιδιωτικό Λύκειο Τρικάλων Εκπαιδευτήρια Αθηνά
49.    Γεώργιος Σακελλαρίου από το Γενικό Λύκειο Παλαμά Καρδίτσας
50.    Γεώργιος Σακκάς από το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
51.    Δημήτριος Σαμακοβλής από το Γενικό Λύκειο Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας
52.    Αφροδίτη Σαρμαντά από το 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
53.    Ανδρονίκη – Μαρία Σκρέκα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Νίκου Μπακογιάννη Λάρισας
54.    Κωνσταντίνα Σπυριδάκη από το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου
55.    Αθανασία Σπυροπούλου από το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου
56.    Αθηνά     Σταμοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ιτέας Καρδίτσας
57.    Γεωργία Στραγάλη από το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
58.    Ανθή Μαρκέλλα Τέρπου από το Γενικό Λύκειο Νίκαιας Λάρισας
59.    Αλίκη – Ευαγγελία Τζαβαλιά από το Γενικό Λύκειο Σκιάθου
60.    Νικόλαος Τριανταφύλλου από το 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
61.    Ιωάννης Τσιαντής από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου
62.    Ιωάννα Φάκα από το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
63.    Γεώργιος Φανάρας από το 9ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
Και ο
64.    Λουκάς Κάβουρας από το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου

Back to top button