Υγεία

Εκτέθηκαν σε σύφιλη γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού;

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την εισαγωγή στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν η γυναίκα να εισαχθεί για τοκετό, χωρίς οι γιατροί και οι νοσηλευτές να γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με αποτέλεσμα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου να αναστατωθεί μπροστά στο ενδεχόμενο μόλυνσής τους.

Χωρίς αντιδραστήρια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις κι έτσι νοσηλευτές και γιατρούς πρέπει να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί.

Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τη διοίκηση τόσο της κλινικής, όσο και του Νοσοκομείου τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν, με το προσωπικό να κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.

Back to top button