KidsnewsSchoolicantera

Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: Ζητά τα εύσημα, εξαίρει το ρόλο της «αστυνομίας στην εκπαίδευση» και για τα υπόλοιπα… «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει»….

Εδώ και μέρες ο χώρος της εκπαίδευσης είναι καζάνι που μοιάζει έτοιμο να εκραγεί με τους μαθητές να προβάλλουν μια σειρά αιτημάτων για καλύτερες συνθήκες προστασίας της υγείας τους και της κοινωνίας. Ωστόσο, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει θέληση για διάλογο από πλευράς της κυβέρνησης και των θεσμικών αρμοδίων. Επίσης εύλογα αναρωτιέται ο καθένας, γενικότερα για τις προθέσεις απέναντι στα μείζονα ζητήματα των σχολείων, όπως είναι ο μεγάλος αριθμός των μαθητών ανά τάξη, σε συνδυασμό με την έξαρση κρουσμάτων που το τελευταίο διάστημα έκλεισε αρκετά τμήματα σε σχολεία αλλά και ολόκληρες σχολικές μονάδες.

Οι δηλώσεις της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, προκαλούν έντονη ανησυχία αλλά και την αντίδραση εκπαιδευτικών και γονέων. Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η κα Ξυνοπούλου αναφέρθηκε στο θέμα των κρουσμάτων λέγοντας ότι τα θετικά κρούσματα στα σχολεία προέκυψαν από κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμοι, βαφτίσια… Με τους γονείς να έχουν κολλήσει τα παιδιά τους.

Δήλωσε συγκεκριμένα «Είχαμε κάποια κοινωνικά γεγονότα που αυτά συνετέλεσαν στο να γεμίσουν τα σχολεία μας με κρούσματα» Την επόμενη στιγμή αναιρεί το «γέμισαν» και δηλώνει… «Δεν είναι όμως τόσα πολλά…». Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα συγχαρητήρια που έλαβε από την «ηγεσία της ειδικής αγωγής»… όπως είπε χαρακτηριστικά για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο.

Την προοπτική από την άλλη να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανα τμήμα φαίνεται ότι την αποκλείει… «Δεν προβλέπεται. Είναι κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει από εμάς. Κατ’ αρχάς εμείς δεν έχουμε μεγάλα τμήματα. Να το πούμε κι αυτό. Ότι είναι να γίνει θα γίνει» καταλήγει.

Στην πορεία βέβαια εξηγεί ότι στα περισσότερα σχολεία της περιοχής τα παιδιά κάθονται ανά ένα θρανίο όπου μπορούν… «Στα περισσότερα σχολεία μας τα παιδιά κάθονται σε ξεχωριστά θρανία, όπου μπορούν …όπου δεν μπορούν καταλαβαίνετε τώρα… Πώς να σας το εξηγήσω! Κάθε μέρα συζητάμε το ίδιο θέμα… Εκείνο που έχουμε να πούμε οι διευθυντές εκπαίδευσης είναι ότι ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου, σε κάθε περίπτωση το βλέπουμε διαφορετικά, δεν έχω κάτι άλλο να πω».

Και ο ρόλος της αστυνομίας στα σχολεία

 

Η κα Ξυνοπούλου, προ ημερών επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Έπειτα από την επίσκεψή της στο γραφείο του Αστυνομικού διευθυντή, απέστειλε Δελτίο Τύπου που μεταξύ άλλων αναφέρει το εξής: « Η κα. Ξυνοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή για την φιλική του υποδοχή,  τόνισε τον  ουσιαστικό  ρόλο της αστυνομίας στο χώρο της εκπαίδευσης  και υποσχέθηκε να έχουν τακτική επικοινωνία».

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη ωστόσο, ζήτησε τα εύσημα για το γεγονός ότι δεν γίνονται καταλήψεις στην περιοχή… ενώ από την άλλη αρνήθηκε ότι δήλωσε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της αστυνομίας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Δήλωσε σχετικά, «Εγώ θέλω όμως να μας επιβραβεύσετε  αντι να ασχοληθούμε με αυτά που δεν έχουμε καμία κατάληψη στο νομό Τρικάλων. Με τέλεια συνεργασία με όλους τους διευθυντές των σχολείων, και με το δήμαρχο Τρικκαίων, τον κ. Παπαστεργίου κατορθώσαμε κανένα σχολείο να μη μείνει κλειστό λόγω των καταλήψεων. Αυτή την επιβράβευση θέλω από εσάς» και συνεχίζει μετά την ερώτηση της δημοσιογράφου, «Δεν είπα αυτό το πράγμα, διαβάστε το δελτίο Τύπου, ότι συνεργαζόμαστε… όπου μας χρειαστούν και σύμφωνα με τα νόμιμα πλαίσια. Μη βάζετε τέτοια  πράγματα στα λόγια μας. Κατά αρχάς δεν είμαστε στην Αθήνα….».

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου όπως στάλθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων:

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη, 29-09-2020, στον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων, κ. Στέργιο Νίντο, η Διευθύντρια της  Δ.Ε. Τρικάλων κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου.

Η Διευθύντρια επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Διευθυντή επίσημα για τις ενέργειες της Αστυνομίας σχετικά με την επίβλεψη, επιτήρηση, περιφρούρηση και ασφάλεια των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς της.  Σε εγκάρδιο κλίμα διεξήχθη ένας χρήσιμος και για τις δύο πλευρές διάλογος. Στο αίτημα της Διευθύντριας για την άμεση ανταπόκριση και τη συνδρομή τους, όποτε κρίνεται απαραίτητο, ο κ. Νίντος τη διαβεβαίωσε πως η Αστυνομία ενεργεί προς όφελος όλων των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις και βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Η κα. Ξυνοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή για την φιλική του υποδοχή,  τόνισε τον  ουσιαστικό  ρόλο της αστυνομίας στο χώρο της εκπαίδευσης  και υποσχέθηκε να έχουν τακτική επικοινωνία.

Back to top button