Φύγαμε εκδρομή!

Δελφοί – Αράχωβα : Μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη ! (pics)

Η επίσκεψη στους Δελφούς συνήθως συνδυάζεται με μια επίσκεψη στην Αράχωβα, παρόλο που η τελευταία χρωστάει μέρος της αίγλης της στην ιστορική σημασία των Δελφών. Η πόλη των Δελφών βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Παρνασσού χτισμένη σε υψόμετρο 550 μέτρων. Oνομάζεται επίσης και “Ομφαλός της Γης”, καθώς στην αρχαιότητα θεωρείτο ότι βρισκόταν το κέντρο του κόσμου. Οι Δελφοί είναι παγκοσμίως γνωστοί λόγω του Μαντείου, το οποίο υπήρξε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Μάλιστα, ο αρχαιολογικός τους χώρος χαρακτηρίστηκε το 1987 μνημείο της UNESCO.

Eξερευνήστε αρκετά τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ο οποίος εκτείνεται σε όλη την πλαγιά του λόφου και είναι διάσπαρτος από έργα τέχνης και μνημεία.

Μία από τις πρώτες στάσεις είναι η Κασταλία Κρήνη, στην οποία πλένονταν όσοι ήθελαν χρησμό, καθώς και η Πυθία και το ιερατείο. Η Κασταλία βρίσκεται στη χαράδρα των Φαιδριάδων, στο βράχο που ονομάζεται Φλεμπούκος (στην αρχαιότητα ήταν γνωστός ως Υάμπεια).

Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Ιερό του Απόλλωνα, που είναι ίσως το σημαντικότερο μνημείο στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Σήμερα, για να ανέβουμε στο μνημείο, προχωράμε στον ίδιο δρόμο που ακολουθούσαν όσοι έρχονταν ως εδώ για να ζητήσουν χρησμό, δηλαδή την αρχαία Ιερά Οδό.

Επισκεφθείτε επίσης το Αρχαίο Στάδιο Δελφών και το Αρχαίο Θέατρο, που είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα αξιοθέατα του είδους. Επίσης, αξίζει να δείτε το Αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών, που είναι το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ελλάδα, μετά το μουσείο της Ακρόπολης.

Ωστόσο, οι Δελφοί δεν είναι μόνο αρχαιολογικοί χώροι. Στη γειτονική Αράχωβα θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από ένα πανέμορφο χωριό, με θέα που κόβει την ανάσα. Προτιμήστε τοπικά προϊόντα, ξεχωριστές γεύσεις και υπέροχα σουβενίρ !

Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στο διεθνές μονοπάτι Ε4 όπου θα φτάσετε στην πιο ψιλή κορυφή απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα και το πανέμορφο τοπίο. Σε κοντινή απόσταση από τους Δελφούς βρίσκεται ο Παρνασσός με το Χιονοδρομικό Κέντρο .

Back to top button