Σχολές γονέων

Γιατί ο Γιάννης εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και σπουδαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ; Βερόνικα Αντετοκούνμπο η μάνα του!

Ελάχιστοι δεν έχουν ποστάρει το συναίσθημα υπερηφάνειας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αυτές τις ημέρες. Ο δρόμος για όσα κατάφερε ο Γιάννης, ήταν μακρύς και δύσκολος. Δίπλα του ένας άνθρωπος που επίσης αξίζει το θαυμασμό μας. Η μαμά του. Μαζί με τον θαυμασμό κι ένα μεγάλο “λυπάμαι” που ως χώρα δεν τον στηρίξαμε από την αρχή, που ως χώρα μεγεθύναμε τις αντιξοότητες μέχρι να φτάσει ο Γιάννης να ξεπεράσει τα σύνορα μιας χώρας που αρνούνταν να του δώσει ελληνική ιθαγένεια μέχρι την ηλικία των 18 ετών….

Ας δούμε πώς μεγάλωσε ο Γιάννης για να γίνει πρώτα ένας υπέροχος άνθρωπος και έπειτα ένας σπουδαίος αθλητής μέσα από τα λόγια της μητέρας του.

“Ο ρόλος της μητέρας, ειδικά αν εργάζεται, είναι δύσκολος. Πολλές φορές γύριζα σπίτι και ένιωθα αδύναμη και κουρασμένη, και έπρεπε να πλύνω εκείνη την ώρα τις κάλτσες τους που ήταν μούσκεμα από την προπόνηση, γιατί δεν είχαν άλλο ζευγάρι. Ήξερα ότι μου έλειπαν πολλά απ’ αυτά που ήθελα να τους προσφέρω. Αλλά δεν τους έδειχνα ποτέ την κούρασή μου, ήθελα να είμαι χαρούμενη, να τους δίνω αγάπη, γιατί τα παιδιά θυμούνται, συγκρατούν τα πάντα και δεν ήθελα να έχουν άσχημες μνήμες… Είμαι περισσότερο περήφανη για τα παιδιά μου, όχι για τις επαγγελματικές επιτυχίες τους, αλλά επειδή έχουν μάθει να αγαπούν ο ένας τον άλλο, να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους σέβονται και να βοηθούν. Να δίνουν κι εκείνοι πίσω με τη σειρά τους”.

Back to top button