Kidsnews

Ένα ακόμη θύμα bullying

Τραυματισμένος με κακώσεις στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου μαθητής της Β’ Τάξης Γυμνασίου. Ο 14χρονος μπήκε στη μέση για να βοηθήσει συμμαθητή του – θύμα bullying που του είχαν στήσει ενέδρα έφηβοι του ίδιου σχολείου με σκοπό να τον χτυπήσουν μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων!

Διαστάσεις παίρνει η σχολική βία σε εκπαιδευτήρια της Μαγνησίας, όπως και σε όλους τους νομούς της Ελλάδας με αποτέλεσμα να έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία για το φαινόμενο σε κάθε Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

Θύμα bullying στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο φέρεται να έπεφτε συστηματικά για άγνωστο χρονικό διάστημα 13χρονος μαθητής, του οποίου η καθημερινότητα στο σχολείο είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε βασανιστήριο. Εξευτελιστικές συμπεριφορές, απειλές, καταστροφές στα προσωπικά του αντικείμενα είναι όσα επεφύλασσε γι’ αυτόν μία συγκεκριμένη ομάδα τεσσάρων – πέντε μαθητών λειτουργώντας αυθαίρετα, κακόβουλα, εντελώς παραβατικά.

Δυστυχώς, ο ανήλικος δεν μίλησε για τα προβλήματά του στη Διεύθυνση του σχολείου, ούτε και στην οικογένειά του. Τον απειλούσαν εξάλλου ότι εάν άνοιγε το στόμα του θα τον χτύπαγαν, θα του άνοιγαν τον τάφο…
Το καθημερινό του μαρτύριο τελικά ξεσκεπάστηκε, όταν πλέον το φαινόμενο πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς ούτε οι συμμαθητές του που ίσως αντιλήφθηκαν κάποιες συμπεριφορές απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση για να πουν τι συμβαίνει, αλλά το κράτησαν μυστικό.

Η συγκεκριμένη ομάδα έφτασε το σημείο και έστησε ενέδρα για να χτυπήσει εκτός σχολείου σε κάποιο σημείο κατά την επιστροφή του στο σπίτι τον 13χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο το μεσημέρι, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο ανήλικος ήταν ανήσυχος γιατί φοβόταν και ήταν η πρώτη φορά που μίλησε στη Διεύθυνση του σχολείου λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων. Ο Γυμνασιάρχης έπιασε κατευθείαν τα παιδιά, τους εξήγησε τι θα συνέβαινε αν επιτίθονταν στο 13χρονο, και ο μεγαλύτερος της παρέας ανέλαβε την ευθύνη ότι δεν θα συνέβαινε το παραμικρό. Η ομάδα αποχώρησε από το σχολείο με το μεσημεριανό κουδούνι και το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν.

Ο Διευθυντής ζήτησε από τον 13χρονο να τον πάει στο σπίτι του, όμως εκείνος αρνήθηκε και προτίμησε να γυρίσει μόνος.

Κανένας δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε. Οι μαθητές παρά τις προειδοποιήσεις του Διευθυντή έστησαν όντως καρτέρι στον ανήλικο με σκοπό να τον χτυπήσουν. Κινήθηκαν απειλητικά τέσσερις εναντίον ενός! Ο 14χρονος που αντιλήφθηκε το περιστατικό μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει. Χτυπιόντουσαν με χέρια – πόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε για το περιστατικό την επόμενη μέρα. Ο μαθητής της Β’ Τάξης είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Ο Γυμνασιάρχης επέβαλε πενθήμερη αποβολή και στους πέντε μαθητές, άλλαξε τμήμα στον 13χρονο, ζήτησε από όλους τους μαθητές να μην ενοχλούν το συμμαθητή τους και ο,τιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους να το αναφέρουν στην ειδική ομάδα που όρισε ο Σύλλογος των Καθηγητών για την πρόληψη του φαινομένου.

Το σχολείο ενημέρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του εκπαιδευτηρίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επίσης συνεδρίασε για τη διαχείριση του περιστατικού.
Δυστυχώς, όμως η σχολική βία μετρά στο σχολείο ήδη ένα ξυλοδαρμό, ένα θύμα bullying και άγνωστο αριθμό ένοχων μαρτύρων. Ολοι τους κράτησαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό.

(Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ από taxydromos.gr)

Back to top button