Schoolicantera

Θεσμοθέτηση του «Δασκάλου ή Καθηγητή Εμπιστοσύνης»

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη  στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προανήγγειλε την θεσμοθέτηση του «Δασκάλου ή Καθηγητής Εμπιστοσύνης» σε όλα τα σχολεία της χώρας .

«Ευαισθητοποιούμε και ενδυναμώνουμε τους μαθητές στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο, με επιλογή ενός εκπαιδευτικού ως «Δασκάλου ή Καθηγητή Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι μαθητές ατομικά ή ομαδικά, συζητώντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως θέματα σχολικού εκφοβισμού» ανέφερε στην ομιλία της.

Για να προσθέσει: «Καθορίζουμε σε κάθε σχολείο έναν «υπεύθυνο κτηρίου», ο οποίος θα είναι αρμόδιος για την υλοποίηση σχεδίου παρεμβάσεων και δράσεων για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και την καταγραφή τυχόν ζημιών ή ελλείψεων και την άμεση αποκατάστασή τους».

 

Back to top button