KidsnewsSchoolicantera

The Little College – Ένα χαρούμενο εργαστήρι βιωματικής μάθησης Αγγλικών!

Για δεύτερη χρονιά το εργαστήρι βιωματικής μάθησης Αγγλικών  της εκπαιδευτικής ομάδας του Hello (Ιπποκράτους 1, 2431078610)  υποδέχεται τα παιδιά και υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι εμπειριών.

To The Little College είναι ένα εργαστήρι βιωματικής μάθησης το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αγάπη και σεβασμό στην ελευθερία και ανεμελιά της παιδικής ηλικίας.

Μιλήσαμε με την κα Κωνσταντίνα Μπαμπάνη εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια των Hello αλλά και του βιωματικού εργαστηρίου The Little College και μάθαμε όλα όσα υπέροχα θα συμβούν φέτος αλλά και το πόσο θα συμβάλουν στη ζωή του κάθε παιδιού που θα συμμετέχει.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει το παιδί μου την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας;

Η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσει ένα μικρό παιδί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι οι ηλικίες από 3 έως 7 ετών. Αυτή είναι η περίοδος που ο εγκέφαλος του παιδιού είναι πιο δεκτικός στην επεξεργασία νέων πληροφοριών, την ανάπτυξη του λόγου και της μνήμης. Σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά δέχονται και αφομοιώνουν καλύτερα νέα ερεθίσματα, όπως είναι μία ξένη γλώσσα, ιδιαιτέρως όταν οι καινούριες προσλαμβάνουσες συνδυάζονται με το παιχνίδι, τα συναισθήματα χαράς και διεγείρουν τις αισθήσεις.

[divider]

Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και το περιβάλλον, όπως και τα υλικά που χρησιμοποιούνται προάγουν την αυτοαγωγή αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών…

 

[divider]

 

Σε τι διαφέρει ένα σχολείο, που βασίζεται στη Μοντεσσοριανή μέθοδο διδασκαλίας;

Ένα μοντεσσοριανό σχολείο παρουσιάζει αρκετές διαφορές από ένα σχολείο κλασσικής εκπαίδευσης.  Το μάθημα είναι μαθητοκεντρικό και ο παιδαγωγός έχει  δευτερεύοντα ρόλο, αυτόν  του καθοδηγητή, ενώ ο μαθητής συμμετέχει ενεργά  και πολλές φορές επιλέγει ο ίδιος το αντικείμενο μελέτης. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και το περιβάλλον, όπως και τα υλικά που χρησιμοποιούνται προάγουν την αυτοαγωγή αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών. Οι ομάδες είναι μικτές ηλικιακά και τα παιδιά ενθαρρύνονται να διδαχθούν, αλλά και να διδάξουν το ένα το άλλο. Η βασική διαφορά είναι ότι η γνώση έρχεται μέσα από την εμπλοκή του μαθητή σε βιωματικές δραστηριότητες όπου τα αφηρημένο και γενικό γίνεται συγκεκριμένο και απτό.

[divider]

“The Little College” Τα πρώτα τους βήματα στην Αγγλική γλώσσα γίνονται μια ξεχωριστή εμπειρία!

https://www.facebook.com/Hello.trikala/videos/vb.203189553348249/383388775943527/?type=2&theater

 

[divider]

Με ποιο τρόπο το The Little College ενσωματώνει όλη αυτή την εκπαιδευτική καινοτομία της μεθόδου;

Η ομάδα του σχολείου μας μελετώντας Μοντεσσοριανά μοντέλα εκπαίδευσης και υιοθετώντας μεθόδους, εκπαιδευτικά εργαλεία και υλικά εμπνευσμένα από την γνωστή Ιταλίδα παιδαγωγό Μαρία Μοντεσσόρι, δημιούργησε θεματικούς κύκλους μαθημάτων μέσα από τους οποίους τα  μικρά παιδάκια θα δεχθούν  πολλά σε ποσότητα, αλλά και κατάλληλης ποιότητας ερεθίσματα ώστε να κατακτήσουν βασικές δομές της καινούριας γλώσσας με φυσικό τρόπο, δηλαδή εμπλεκόμενα σε δραστηριότητες και παίζοντας ρόλους που ενεργοποιούν όλες τους τις αισθήσεις.

 

Ποιες είναι οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στο εργαστήρι;

Στο εργαστήριό μας αναπτύσσεται μια ποικιλία δραστηριοτήτων με στόχο να κινητοποιήσουν και να διεγείρουν το ενδιαφέρον όλων των μαθησιακών τύπων (μουσικού, χωροταξικού, γλωσσικού, λογικομαθηματικού, κιναισθητικού, νατουραλιστικού) υπό το πρίσμα της “Θεωρίας των Πολλαπλών Ευφυιών”, της οποίας είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές και διέπει τον τρόπο διδασκαλίας των σχολείου μας. Τέτοιες βιωματικές δραστηριότητες είναι:

 1. Gardening (Κηπουρική)
 2. Cooking/baking (μαγειρική/ζαχαροπλαστική)
 3. English Breakfast (αγγλικό πρωινό)
 4. Human anatomy (Ανατομία Ανθρώπου)
 5. Arts and Crafts (Χειροτεχνίες)
 6. Science experiments (πειράματα φυσικής)
 7. English Celebrations (Αγγλικές γιορτές)

Και πολλές ακόμα δραστηριότητες οι οποίες διδάσκουν θεματικό λεξιλόγιο και την χρήση της καθημερινής γλώσσας.

[divider]

[divider]

 

Γιατί παιδιά της ηλικίας 6-8 ετών είναι προτιμότερο να ενταχθούν στο εργαστήρι και όχι σε ένα οποιοδήποτε τμήμα μάθησης Αγγλικών;

7 λόγοι για να γίνω μέλος του “The little College

 • Για να γελάμε
 • Για να ξεκινάμε από το σπίτι μας με χαρά
 • Για να βάλουμε σωστές βάσεις και να αγαπήσουμε το μάθημα των Αγγλικών
 • Για να εξερευνήσουμετον κόσμο γύρω μας μέσα από μια καινούρια γλώσσα
 • Για να επιλέγουμε οι ίδιοιαυτό που μας ενδιαφέρει να μάθουμε
 • Για να δουλεύουμε ομαδικά
 • Για να κάνουμε καινούριους φίλους 

Πώς υποδέχθηκαν τα παιδιά την πρώτη τους επαφή με το The Little College;

Με πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Ένα θα πω μόνο: την ώρα του “The Little College” το σχολείο μας πλημμύριζε από χαρούμενες φωνές  και παιδάκια που έβγαιναν από την τάξη χοροπηδώντας και τρέχοντας να δείξουν και να πούνε στους γονείς τους τι έφτιαξαν και έμαθαν. Αρκεί  κάποιος να δει το φωτογραφικό υλικό και θα καταλάβει!!!

 

 

Back to top button