KidsnewsSocial

6+1 ερωτήσεις για τον τόπο των παιδιών μας | Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τζίνα Μπέη μας απαντά

Οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι κομβικές. Καθορίζουν το μέλλον της περιοχής μας, το μέλλον της ζωής μας, τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Για όλα αυτά μιλήσαμε με την κα Τζίνα Μπέη, γνωστή Μορφολόγο – Διακοσμήτρια και Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, η οποία μπήκε στο στίβο των δημοτικών εκλογών, ως υποψήφια με το συνδυασμό του Δημήτρη Παπαστεργίου, «Επανεκκίνηση» . Όπως μας είπε, «Πιστεύω στην πόλη μου και στις προοπτικές της. Η δύναμή μου, πηγάζει από την δυναμική του τόπου που ζω, που εργάζομαι, που μεγαλώνω τα παιδιά μου».

 

  1. # Με μια επιτυχημένη πορεία επαγγελματικά, αλλά και πολλές θέσεις ευθύνης σε επιχειρηματικούς φορείς, πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε και με την τοπική αυτοδιοίκηση;

 

Η απόφασή μου να ενεργοποιηθώ από θέση ευθύνης απέναντι στους Τρικαλινούς συνδημότες μου, ήρθε ως μια πηγαία ανάγκη για προσφορά. Πάγια πεποίθησή μου είναι ότι όλα γίνονται καλύτερα μόνο αν πραγματικά προσπαθούμε. Αν πραγματικά παίρνουμε θέση απέναντι στα πράγματα. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη μέχρι τώρα δικαίωση της δύσκολης απόφασή μου, να πάρω μέρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου.  Ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να εκλεγώ  – όχι για να είμαι απλά σύμβουλος του Επιμελητηρίου – αλλά για να μπορέσω να βοηθήσω και να κάνω πράξη το επιχειρηματικό περιβάλλον που οραματίζομαι. Ήδη, στο βαθμό που μου επέτρεψε το μικρό χρονικό διάστημα από την εκλογή μου, αναγνωρίστηκαν πιστεύω τόσο οι θετικές προθέσεις , όσο και η προσφορά μου. Στο Δήμο Τρικκαίων, αντίστοιχα, ως προσωπικότητα αλλά και ως επαγγελματίας , έχω μία σαφή άποψη γύρω από τη λειτουργικότητα και την αισθητική της πόλης, την οποία θα υπηρετήσω με απόλυτη συνέπεια.

 

 

  1. # Η αισθητική πραγματικά είναι ο τομέας σας. Η πόλη χρειάζεται αισθητικές παρεμβάσεις; Σε ποια κατεύθυνση να το επιχειρήσετε;

 

Είναι πολλά τα σημεία της πόλης που χρήζουν αισθητικής παρέμβασης όπως η κεντρική πλατεία που είναι στα άμεσα σχέδια υλοποίησης του δήμου, διάφοροι δημοτικού χώροι και κτίρια, είσοδοι έξοδοι της πόλης, η σωστή αξιοποίηση του Ληθαίου ποταμού , που είναι αναμφισβήτητα ένα στολίδι,  πάρκα και πλατείες σε γειτονιές  έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν να κινηθούν άνετα στην περιοχή τους. Αυτό βέβαια, συμβάλλει και στην αναβάθμιση της εκάστοτε περιοχής, δημιουργώντας και μικρές αγορές, κύτταρα ολοκληρωμένης καθημερινότητας με λίγα λόγια. Έτσι βοηθάμε στην ευημερία των συνδημοτών μας ενώ από την άλλη αποσυμφορίζουμε το κέντρο της πόλης.

Για το τελευταίο βέβαια, θα συμβάλουν σημαντικά και οι παρεμβάσεις για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της έλλειψης  θέσεων στάθμευσης στο κέντρο.

 

Η κοινωνία επωφελείται  ποικιλοτρόπως με τη συμμετοχή της σύγχρονης γυναίκας στον επαγγελματικό, κοινωνικό στίβο και πολιτικό στίβο  και της παραδίδει τη  θέση που της αξίζει, έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται λίγο καθυστερημένα.

 

  1. # Μαμάδες και παιδιά καθημερινά βρίσκονται σε κίνηση σε μια – τελικά-όχι και τόσο ασφαλή πόλη. Μπορεί αυτό να αλλάξει; Πώς;

 

Και βέβαια μπορεί να αλλάξει αν και έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις , θα μπορούσαμε να φτιάξουμε πεζόδρομους ή και τα πεζοδρόμια όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες γειτονιές. Ιδίως κοντά σε παιδικές χαρές, έτσι ώστε το παιδί και η μαμά με το καρότσι να μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ατυχήματος.  Όπως σίγουρα θα πρέπει να φροντίσουμε τη σωστή περιμετρικά υποδομή  για την  ασφάλεια των παιδιών  στους δρόμους όπου είναι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

 

 

  1. # Γυναίκα, μητέρα, επιχειρηματίας και μια δυναμική παρουσία στα κοινά της πόλης, πώς τα συνδυάζετε;

 

Και φίλαθλος στις αθλητικές δραστηριότητες χρόνια τώρα… Κάτι που μου αρέσει και με χαλαρώνει. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο, ότι ως φίλαθλος αλλά και ως μητέρα, αναγνωρίζω τη σημαντικότητα των υποδομών αθλητικής δραστηριότητας για κάθε ηλικία. Επιστρέφοντας στο ερώτημά σας, το μυστικό είναι η σωστή οργάνωση του χρόνου. Και στους τρεις τομείς ευτυχώς υπάρχει αλληλοκατανόηση και σωστή οργάνωση από το οικογενειακό περιβάλλον. Δουλεύουμε όλοι ομαδικά έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

 

  1. # Ποιό είναι το «μότο» σας για τη ζωή και όσα κάνετε;

 

Ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις σωστά την δουλειά σου είναι να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις . Επίσης η ανάγκη μου για ισορροπία και αρμόνια στη ζωή μου με κάνει να λειτουργώ με τον αντίστοιχο τρόπο. Μου δίνει το πάτημα για να μπορώ να αντιμετωπίζω δύσκολες καταστάσεις όταν υπάρχουν. Εξάλλου μέσα στη ζωή είναι όλα. Αν όλα ήταν ρόδινα, ζούσαμε μια ζωή «φλατ», δεν θα εκτιμούσαμε τίποτα πιστεύω…

 

  1. # Υπάρχουν μυστικά αντοχής σε αυτή την τρελή κούρσα της καθημερινότητας; Μπορεί ένας δήμος να κάνει πιο εύκολη την επιβαρυμένη σε χρόνο και απαιτήσεις ζωή των γυναικών;

 

Ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας στην κοινωνία είναι σημαντικός και πολυδιάστατος. Η σύγχρονη γυναίκα είναι μια αγωνίστρια γιατί εκπαιδεύεται, διεκδικεί τα δικαιώματα στην οικονομική αυτονομία και την επαγγελματική εξέλιξη και υπηρετεί με ζήλο και υπευθυνότητα τους στόχους της. Παράλληλα, εφόσον το επιθυμεί, δημιουργεί οικογένεια και γίνεται πολύ καλή μητέρα. Η κοινωνία επωφελείται  ποικιλοτρόπως με τη συμμετοχή της σύγχρονης γυναίκας στον επαγγελματικό, κοινωνικό στίβο και πολιτικό στίβο  και της παραδίδει τη  θέση που της αξίζει, έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται λίγο καθυστερημένα. Η άποψή μου είναι ότι η σύγχρονη γυναίκα τα καταφέρνει μια χαρά σε όλους τους τομείς και διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες και αντοχές. Το μυστικό της αντοχής είναι όπως προανέφερα, η αγάπη γι αυτό που κάνεις και ο σωστός προγραμματισμός. Φυσικά, απέναντι σε αυτή την μοναδικότητα των γυναικών, κάθε πόλη, κάθε δημοτική αρχή, μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που να αγκαλιάζει, που να στέκεται αρωγός στην ακούραστη προσπάθεια των γυναικών σήμερα, ενδυναμώνοντας δομές υποστήριξης και ανοίγοντας παράλληλα προοπτικές.

6+1 # Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι κάνουν τα Τρίκαλα μια ξεχωριστή πόλη;    

[divider]

 

                    

Αναμφίβολα, τα Τρίκαλα είναι μία πόλη όπου τα συνδυάζει όλα. Ιστορία, φύση, πολιτισμό, τεχνολογική εξέλιξη. Αυτή την στιγμή, τα Τρίκαλα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις.Φυσικές ομορφιές που μας χαρακτηρίζουν, όπως ο Ληθαίος ή και αυτές που μας περιβάλλουν όπως, τα Μετέωρα, ο ορεινός όγκος με το Χιονοδρομικό του Κέντρο, αγκαλιάζουν μια σύγχρονη και ζωντανή πόλη, που πιστεύει και επενδύει στην καινοτομία σε όλα τα επίπεδα και στην ευημερία των κατοίκων της. Και αυτό είναι μια κατάκτηση  που κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει. Πιστεύω στην πόλη μου και στις προοπτικές της. Η δύναμή μου, πηγάζει από την δυναμική του τόπου που ζω, που εργάζομαι, που μεγαλώνω τα παιδιά μου.  Αυτός είναι και ο λόγος της υποψηφιότητάς μου ως δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του νυν δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ενός νέου ανθρώπου με κοινές ανησυχίες και κοινούς στόχους, που μαζί θα πάμε το Δήμο ακόμη πιο μπροστά .

[divider]

 

 

Back to top button