Kidsnews

6 Δεκέμβρη. Δεν ξέχναμε τον Αλέξη! Ζει στους αγώνες του σήμερα

Ζούμε και πεθαίνουμε εντελώς διαφορετικά απ’ ότι θα θέλαμε, χωρίς ελπίδα οποιασδήποτε ανταμοιβής… Ευτυχώς που αυτή η ζωή είναι η μόνη, και που μόνο αυτό είναι σίγουρο»
Αρθούρος Ρεμπώ

alexis1
… Και κάπως έτσι, πριν 8 χρόνια, κόπηκε το νήμα της ζωής του 15χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στα Εξάρχεια, σε μια βραδιά γιορτής παρέα με τους φίλους του. Από το δολοφονικό χέρι ενός ειδικού φρουρού, του Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Χωρίς καν να προλάβει να ζήσει, μα καθορίζοντας τις ζωές χιλιάδων νέων ανθρώπων και στιγματίζοντας μια ολόκληρη εποχή.
Δίνοντας το όνομά του σε ένα συνταρακτικό ξέσπασμα της νεολαίας, σε μια πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη, που κλόνισε συνειδήσεις και συγκλόνισε καρδιές, που έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες ανθρώπους με μαχητικότητα και διάθεση σύγκρουσης, που ενεργοποίησε το πάντα υπαρκτό κοινωνικό και ταξικό ρήγμα, που δίδαξε κι άφησε παρακαταθήκες στον κόσμο των κινημάτων και στην κοινωνία συνολικότερα.
Το τι επακολούθησε το γνωρίζουμε, το θυμόμαστε και δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξεχαστεί ποτέ.
Δεν ξεχνούμε τον Αλέξανδρο, πάντα θα θυμόμαστε την πρωτοφανή νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008.
Όπως ποτέ δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε να ξεθωριάσει η μνήμη όλων των δολοφονημένων αγωνιστών/στριών και νεολαίων, που έπεσαν θύματα της κρατικής και παρακρατικής βίας και καταστολής, όλων των χτυπημένων, των τραυματισμένων, των ανθρώπων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους από δολοφονικά χτυπήματα, γκλομπς, χημικά, όλων αυτών που βασανίσθηκαν στα κρατητήρια μετά από διαδηλώσεις.Όπως ποτέ δεν θα ξεχαστούν τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών, που σπέρνουν πολέμους κι οικονομική εξαθλίωση στους λαούς, που ξεριζώνουν ανθρώπους από τις εστίες και τις πατρίδες τους, που καταστρέφουν κοινωνίες και οδηγούν ανθρώπινες υπάρξεις να βρίσκονται καθημερινά σε μια απεγνωσμένη μάχη επιβίωσης στη χώρα μας και σε πολλά μέρη του πλανήτη.
Η νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008 έδειξε ότι η νεολαία ονειρευόταν και πάλευε για μια διαφορετική κοινωνία, μια κοινωνία δίκαιη χωρίς εκμετάλλευση, αντί για την κοινωνία της κρίσης στην οποία την ετοίμαζαν να ζήσει. Κόντρα στις δυνάμεις καταστολής που δολοφονούν και στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. που δίνουν τα λεφτά στις τράπεζες και «στη νεολαία σφαίρες», οι μέρες της οργής που αφιερώθηκαν στον Αλέξη μας θυμίζουν ότι η νεολαία έχει πάντα τη δυνατότητα να βγαίνει στον αγώνα και να γίνεται πυροδότης ευρύτερων κοινωνικών εκρήξεων.
Σήμερα μετά από 8 χρόνια τα μηνύματα του Δεκέμβρη του 2008 για την ύπαρξη ενός άλλου δρόμου χωρίς την κρίση τους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους είναι ακόμα ζωντανά και επίκαιρα!
Το όνομα και η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παραμένει και θα παραμένουν ζωντανά, όσο οι εργαζόμενοι κι η νεολαία βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος, που τοποθετεί τα κέρδη και τις αγορές πάνω από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.
Θα ζει πάντα μέσα από τους αγώνες του σήμερα ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και τον πόλεμο, τον φασισμό και τον ρατσισμό. Στους αγώνες για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των «θεσμών», για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των εργασιακών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών.
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος θα ζει μέσα από τα συνθήματα των εργαζομένων και της νεολαίας στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις τους για μια καλύτερη ζωή, για έναν κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης κι ισότητας, για μια κοινωνία ελευθερίας, για μια ζωή με ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια.
Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την Τρίτη 6/12 στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες, τα κινήματα αλληλεγγύης και τα στέκια, όλον τον κόσμο που πορευτήκαμε μαζί στους δρόμους της αξιοπρέπειας και του αγώνα, να συμμετέχουν σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση στην πόλη μας.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Back to top button