KidsnewsSchoolicantera

20 Τρικαλινοί μαθητές που κατέκτησαν την κορυφή στις πανελλήνιες εξετάσεις

Μπορεί να απέχουμε αρκετά από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο, σημαντική μερίδα υποψηφίων γνωρίζει από χθες, μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών, ότι ο δρόμος και οι πόρτες των πανεπιστημίων της χώρας είναι ανοιχτά, αν κρίνει κανείς των υψηλών βαθμολογιών που συγκέντρωσαν στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Του Θανάση Τσαγγαρά (δημοσιευμένο στην ΕΡΕΥΝΑ)

Και η φετινή χρονιά για τους υποψηφίους των πανελλαδικών έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Παρά ταύτα στα Τρίκαλα είχαμε για μια ακόμη χρονιά υψηλές βαθμολογίες, παρά την δυσκολία των θεμάτων, αφήνοντας τους υποψηφίους απόλυτα ικανοποιημένους και κάνοντας τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα χαρούμενους.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το σύνολο του νομού, έχει να υπερηφανευτεί για τις επιδόσεις των Τρικαλινών μαθητών.

Βαθμοί υψηλοί παρά τις δυσκολίες που έκρυβαν κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Κάποιοι υποψήφιοι όμως, κατάφεραν και ξεπέρασαν τα εμπόδια, αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες. Διάβασμα, μεθοδικότητα και οργάνωση είναι τα «κλασικά» μυστικά για την επιτυχία και την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υψηλή βαθμολογία αποτελεί επιβράβευση για τους κόπους και την κούραση πολλών μαθητών.

Η κατάκτηση της κορυφής εξάλλου δεν γίνεται χωρίς στερήσεις και χωρίς δυσκολίες. Για πολλούς αποφοίτους από χθες το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, βλέποντας στην πράξη τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Οι υψηλές βαθμολογίες που συγκέντρωσαν σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα ήταν η ανταμοιβή των κόπων τους, της αγωνίας και του άγχους της τελευταίας κρίσιμης χρονιάς λίγο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε σ’ όλους που προσπάθησαν, δίνοντας το καλύτερο εαυτό στην πρώτη δύσκολη μάχη της ζωής τους.

Σήμερα μερικοί από τους πρωτεύσαντες των Τρικάλων, που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, μιλούν στην «ΕΡΕΥΝΑ» για την επιτυχία τους, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία

Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην δεύτερη ευκαιρία. Πόσο μάλλον ένα νέο παιδί που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Η απόφοιτη του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων, Σοφία Παναγιώτου, την περσινή χρονιά εισήχθη στην Φαρμακευτική Σχολή της Πάτρας. Ωστόσο η Ιατρική ήταν το μεγάλο της όνειρο. Αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο και να διεκδικήσει την είσοδο στη σχολή μέσω της δεύτερης ευκαιρίας. Και πραγματικά κέρδισε το στόχο. Με την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε φέτος στις πανελλήνιες, τα 19.280 μόρια, οι πύλες της Ιατρικής Σχολής είναι ανοιχτές πλέον για εκείνη.

Δεν την λύγισαν τα δύσκολα θέματα

Οι δυσκολίες των φετινών θεμάτων δεν λύγισαν την υποψήφια του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων, Ελένη Αυγέρη. Παρά το άγχος της, τις ημέρες των εξεταζόμενων μαθημάτων, βρήκε το θάρρος και πάλεψε με τις δυσκολίες και κατάφερε να κερδίσει, μετά την συγκέντρωση των υψηλών βαθμολογιών στα εξεταζόμενα μαθήματα. Πλέον με τα 19.230 μόρια, φλερτάρει με την Ιατρική Σχολή, ένα όνειρο ετών για την ίδια. Το ενδιαφέρον της για τον ανθρώπινο σώμα και η προσφορά στον άνθρωπο την οδηγούν στην επιλογή μίας εκ των 7 Ιατρικών Σχολών. Σήμερα η ίδια νιώθει χαρά και ικανοποίηση που κατάφερε να αντιπαλέψει των δυσκολιών και να βγει νικήτρια, στην πρώτη δύσκολη μάχη της ζωής της.

Στα βήματα του αδελφού του

Προ πενταετίας ο Θωμάς Ζώγας, απόφοιτος του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, χαιρόταν με την είσοδο του αδελφού του στην Ιατρική Σχολή. Στόχος του να ακολουθήσει τα βήματα του αδελφού του και λίγα χρόνια αργότερα να εισαχθεί κι εκείνος στην Ιατρική. Αν και πέρυσι δεν κατάφερε την εισαγωγή του, καθώς με τα μόρια που συγκέντρωνε εισαγόταν στο Χημικό της Πάτρας, δεν το έβαλε κάτω. Πείσμωσε ακόμη περισσότερο και φέτος πάλεψε γενναία και κέρδισε το στοίχημα. Με την υψηλή βαθμολογία των 19.150 μορίων, εισάγεται σε μια από τις Ιατρικές Σχολές, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση. Απευθυνόμενος σ’ όλους εκείνους τους συνυποψηφίους του, που δεν κατάφεραν το στόχο τους, τους προτρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να διεκδικήσουν μέσω της δεύτερης ευκαιρίας αυτό που πραγματικά ποθούν.

Εντατικά και χωρίς άγχος

Εντατικό διάβασμά και προσπάθεια ώστε να αποβάλει το άγχος για τις πανελλήνιες εξετάσεις αποτέλεσαν τα όπλα για τον υποψήφιο του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, Κων/νο Αργυρόπουλο. Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, ο Κωνσταντίνος χαίρεται για την επιτυχία του καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 19.120 μόρια και να διεκδικήσει την είσοδο του, στην Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Σχολιάζοντας τα θέματα που εξετάστηκε θα μας πει ότι σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν πιο εύκολα σε σχέση με εκείνα των ΓΕΛ. Ωστόσο στα ΕΠΑΛ οι θέσεις που προσφέρονται είναι λιγότερες γεγονός που ανεβάζει τις βάσεις.

Στα βήματα της μητέρας του

Τα βήματα της μητέρας του που εργάζεται ως γιατρός στο ΓΝΤ, θα ακολουθήσει ο υποψήφιος του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων, Στέφανος Τσιάκαλος. Με σκληρή δουλειά, πολυετές μελέτη, πίστη στις δυνατότητες του και θάρρος, πάλεψε με τις δυσκολίες των θεμάτων και συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία 19.000 μόρια. Σε λίγες μέρες από τώρα θα ξεκινήσει την σύνταξη του μηχανογραφικού δελτίου, με πρώτη επιλογή την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Αν πιστεύεις στις δυνάμεις σου και αποβάλεις το άγχος, σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι άκρως θετικά. Ευχαριστώ τους γονείς και τους καθηγητές μου για την στήριξη που μου παρείχαν, προκειμένου να καταφέρω το στόχο μου και την εισαγωγή στην σχολή που ονειρευόμουν από το γυμνάσιο, θα μας πει ο Στέφανος.

Όταν θέλεις κάτι πραγματικά το καταφέρνεις

Όταν κάποιος άνθρωπος θέλει κάτι πραγματικά το καταφέρνει. Και η Νικολέτα Τσότσολα, υποψήφια του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, ήθελε πραγματικά την εισαγωγή της, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στις εξετάσεις συγκέντρωσε 19.000 μόρια και πλέον ετοιμάζεται να περάσει τις πύλες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αν και δεν έχει κατασταλάξει ακόμη για την σχολή που θα επιλέξει φαίνεται να την κερδίζει εκείνης της Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα.

 

Ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες

Χρόνια τώρα η υποψήφια των εκπαιδευτηρίων Αθηνά δεν έκρυβε το ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες και τα Μαθηματικά. Πίστευε και πιστεύει ότι συνδυάζονται μεταξύ τους και δεν έχει άδικο. Επέλεξε τον κλάδο των θετικών και τεχνολογικών επιστημών και πλέον με 18.950 μόρια προετοιμάζεται για την εισαγωγή στο ΕΜΠ Αθηνών και στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Όπως αναφέρει από παιδί είχε μια κλήση στα Μαθηματικά και τους Η/Υ, δυο κλάδοι στους οποίους υπάρχει σύνδεση, κάτι που την προσέλκυσε να κατασταλάξει, στην πρώτη επιλογή της συγκεκριμένης σχολής.

Όνειρο ζωής

Όνειρο ζωής για τον Ευθύμιο Μπίτο, υποψήφιο του 8ου ΓΕΛ, ήταν η Ιατρική Σχολή. Διεκδίκησε την είσοδο για δεύτερη φορά, καθώς πέρυσι είχε εισαχθεί στην Φαρμακευτική Σχολή. Φέτος με τα μόρια που συγκέντρωσε 18.925 θεωρεί βέβαιη την είσοδό του στην Ιατρική. Το ενδιαφέρον του για την μελέτη του ανθρώπινου σώματος τον ώθησε στην επιλογή της σχολής.

Φέτος συνειδοποιημένος με περισσότερο χρόνο για μελέτη και πίστη στο στόχο, κερδίζει το στοίχημα και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος.

Αυτοπεποίθηση και πίστη

Αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις αλλά πολύ περισσότερο στο Θεό, ήταν τα όπλα του υποψήφιου του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων, Νεκτάριου Τύμπα. Συγκέντρωσε 18.900 μόρια και πλέον ανοίγει φτερά την Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής. Ο ίδιος μίλησε για την δυσκολία των φετινών θεμάτων. Αποβάλλοντας το άγχος και με πίστη στις δυνάμεις του και στο Θεό, κατάφερε να αποκομίσει υψηλές βαθμολογίες, ανοίγοντας πανιά για την σχολή της επιλογής του.

Μαχητής ζωής

Μαχητής ζωής αποδεικνύεται ο Γιώργος Μαρουσόπουλος, υποψήφιος του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. Παρά τα εμπόδια, εξετάστηκε προφορικά, εξαιτίας κάποιων προβλημάτων. Κατάφερε να κερδίσει το στόχο συγκεντρώνοντας 18.880 μόρια, αυτό να εισαχθεί από τον Οκτώβριο στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου. Διάβαζε όσο έπρεπε, θα μας πει, χωρίς υπερβολές και χωρίς να στερηθεί τίποτα από τη ζωή ενός νεαρού εφήβου.

Αγάπη για τη Φυσική

Ανοιχτές διάπλατα βρίσκονται οι πύλες της Σχολής Φυσικής για τον υποψήφιο του 8ου ΓΕΛ Θωμά Χάμου. Συγκέντρωσε 18.660 μόρια και έχει αποφασίσει να επιλέξει το Φυσικό. Ο ίδιος ευχαριστεί γονείς και εκπαιδευτικούς για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και προετοιμάζεται για την φοίτηση στο πανεπιστήμιο.

Πάντα στη σκέψη του η Ιατρική

Στην σκέψη του Παναγιώτη Πάσχου, υποψήφιου του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων, ήταν η Ιατρική Σχολή. Υποψήφιος για δεύτερη χρονιά, κατάφερε το στόχο, συγκεντρώνοντας 18.800 μόρια. Ο ίδιος έρχεται να ισχυριστεί ότι αξίζει να κυνηγάς το στόχο, ακόμη κι όταν συναντάς δυσκολίες. Η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει ανεξαρτήτου αποτελέσματος.  Ο Παναγιώτης πλέον ετοιμάζεται για το μηχανογραφικό, θέτοντας ως πρώτη επιλογή την Ιατρική Σχολή.

Θάρρος και υπομονή

 

Θάρρος και υπομονή. Πίστη στις δυνάμεις του και συστηματική μελέτη, ήταν τα μυστικά του υποψηφίου του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, Γιάννη Κιτσικώστα. Συγκέντρωσε 18.790 μόρια και ετοιμάζεται να θέσει ως πρώτη επιλογή την Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής. Η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και η αγάπη του για το Πυροσβεστικό Σώμα, αποτέλεσαν την αφορμή για την εν λόγω επιλογή.

Με πρόγραμμα και χωρίς άγχος

Με πρόγραμμα στο διάβασμα τα δυο τελευταία έτη αλλά και χωρίς άγχος πήγε στις εξετάσεις οι υποψήφια του ΓΕΛ Καλαμπάκας, Αποστολία Γιαννακοπούλου. Και οι επιλογές της, δεν την πρόδωσαν. Αντιθέτως τα πήγε περίφημα συγκεντρώνοντας 18.750 μόρια κι στρέφει το βλέμμα και την προσοχή προς την Φαρμακευτική Σχολή.

Δεν την κατάβαλε το άγχος

Δεν την κατέλαβε το άγχος και η αγωνία. Ρίχτηκε στην μάχη και κατάφερε να κερδίσει συγκεντρώνοντας 18.725 μόρια. Ο λόγος για την υποψήφια του ΓΕΛ Αθηνά, Ελένη Καναβού. Η Ελένη το τελευταίο διάστημα βρισκόταν ανάμεσα στην Ιατρική και την Κτηνιατρική. Τελικά μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους δικούς τους, θα επιλέξει την Ιατρική Σχολή, θέλοντας να ασχοληθεί να προσφέρει στον άνθρωπο.

Αγάπη για την Ψυχολογία

Από το γυμνάσιο κιόλας η Μαρκέλα Αργυροπούλου ήθελε να ασχοληθεί με την Ψυχολογία. Στο λύκειο πλέον ήξερε τι ήθελε να σπουδάσει. Έτσι η πρώτη επιλογή για την ίδια είναι εύκολη υπόθεση. Η υποψήφια του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων, συγκέντρωσε 18.700 και βρίσκεται σχεδόν έξω από την Σχολή Ψυχολογίας. Στόχος της η προσφορά στο άνθρωπο. Να προσφέρει και να ασχοληθεί με τις ψυχές των ανθρώπων.

Δεν φτάνει μονάχα το διάβασμα

Δεν φτάνει μονάχα το διάβασμα αλλά σημαντικός παράγοντας για κάθε δύσκολη μάχη είναι και η ψυχολογία του ανθρώπου, θα μας πει η υποψήφια του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων, Άννα Θανασά. Η υποψήφια του 4ου ΓΕΛ γνώριζε πως είχε γράψει καλά, αλλά δεν πίστευε ότι θα συγκέντρωνε τόσο υψηλή βαθμολογία. Από τα εξεταζόμενα μαθήματα συγκέντρωσε 18.670 μόρια και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη. Πλέον καλείται να συμπληρώσει το μηχανογραφικό και να επιλέξει μια από τις Ιατρικές Σχολές, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, που ασκεί το επάγγελμα του γυναικολόγου.

Πειθαρχία και οργάνωση

Η οργάνωση του Στρατού και η πειθαρχία είναι δυο στοιχεία που κεντρίζουν την προσοχή της υποψήφιας του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, Φιλαρέτης Γεωργίου. Αυτό εξάλλου την ωθεί να επιλέξει τη ΣΣΑΣ Οικονομικού. Από τα εξεταζόμενα μαθήματα συγκέντρωσε 18.650 μόρια και ουσιαστικά βρίσκεται βήματα πριν την είσοδο της εν λόγω σχολής που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Προσήλωση στο στόχο

Προσηλωμένη στο στόχο της υπήρξε χρόνια τώρα η υποψήφια του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων, Ευαγγελία Μπίχτα. Συγκέντρωσε μέσα από συστηματικό διάβασμα και οργάνωση 18.520 μόρια και ετοιμάζεται να επιλέξει ένα από τα Οικονομικά Πανεπιστήμια. Εμφανίζεται πλήρως ικανοποιημένη από τις αποδόσεις της και ευχαριστεί γονείς και εκπαιδευτικούς για την στήριξη.

Προσφορά στον άνθρωπο

Η προσφορά στον άνθρωπο αλλά και τον ενδιαφέρον του για μια επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται αποτελούν δυο από τους παράγοντες που θα επιλέξει την Ιατρική, ο υποψήφιος του ΓΕΛ Αθηνά, Θανάσης Μελλισίδης. Μέσα από τα εξεταζόμενα μαθήματα συγκέντρωσε 18.500 μόρια και ετοιμάζεται να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Ένα όνειρο ζωής για τον ίδιο, από το γυμνάσιο, που σε λίγο διάστημα θα γίνει πραγματικότητα. Για τον ίδιο σήμερα, όπως θα πει προέχει η ξεκούραση και η χαλάρωση των καλοκαιρινών διακοπών, αναμένοντας το Αύγουστο τα τελικά αποτελέσματα.

Back to top button