Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kidsnews

Τι κάνουμε την Κυριακή μαμά;

Πάμε σινεμαδάκι και επισκεπτόμαστε έκθεση για το αυτοκίνητο στην αρχαία Ελλάδα!
ΣΙΝΕΑΚ

Την μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Αστερίξ: Η κατοικία των Θεών», προβάλλει αύριο Κυριακή, ο Δημοτικός Κινηματογράφος στο Μύλο «Ματσόπουλου» στο πλαίσιο των ειδικών προβολών για τα παιδιά

Θα πραγματοποιηθούν οι εξής προβολές:

• 10.30 πρωί είσοδος μόνο με την ετήσια κάρτα

• 12.15 μεσημέρι κανονική προβολή (4 ευρώ)

• 17.30 απόγευμα 3D (5 ευρώ).

Οι κάτοχοι κάρτας «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» μπορούν να παρακολουθούν την προβολή στις 12.15 το μεσημέρι της Κυριακής, με εισιτήριο 2 ευρώ.

Παράλληλα οργανώνεται και η «Κινηματογραφική Λέσχη για παιδιά». Με ετήσια συνδρομή 20 μόνο ευρώ τα παιδιά αποκτούν ειδική κάρτα μέλους, με την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν όλες τις ταινίες του ΣΙΝΕΑΚ για την χειμερινή περίοδο 2015-2016 (12 προβολές- μία προβολή από τις δυο της κάθε ταινίας).

Η κάρτα θα ισχύει μόνο στην προβολή που θα πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί. Πληροφορίες-εγγραφές την ώρα προβολής από τις 10 έως τις 10.30 το πρωί της Κυριακής στο ταμείο του Κινηματογράφου και στο τηλ. 243102000

Έκθεση στο Κουρσουμ Τζαμί
Μια μοναδική περιοδεύουσα έκθεση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (τομέας Έρευνας και Τεχνολογίας) παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως αυτόνομα στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα με διοργανωτή το δήμο Τρικκαίων και την e-Τρίκαλα από 21 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2016, με τίτλο «Το αυτοκίνητο στην αρχαία Ελλάδα από τους μυθικούς αυτοκινούμενους τρίποδες του Ηφαίστου μέχρι το αυτοπλοηγούμενο «υπάγον αυτόματο» του Ήρωνος».
Η εξέλιξη της σημερινής μας τεχνολογίας λοιπόν, διευκρινίζει ο ίδιος, θα ήταν αμφίβολη χωρίς την ανέξοδη «επανάκτηση» από το Δυτικό πολιτισμό (μετά από 1500 χρόνια ωρίμανσης) αυτής της αξιοθαύμαστης λησμονημένης αρχαιοελληνικής τεχνολογίας. Η εξερεύνηση αυτής της εποχής που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν αποδεικνύει περίτρανα πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστά ο σύγχρονος Δυτικός Τεχνολογικός Πολιτισμός στους Έλληνες.

Back to top button