Social

“Σχεδία”- Ας είναι η φετινή λαμπάδα μια πράξη βαθιά κοινωνική!

Η “Σχεδία” της καρδιά μας αυτό το Πάσχα γίνεται δημιουργική και μας προσκαλεί να στηρίξουμε το έργο της με την αγορά λαμπάδας που είναι φτιαγμένη με βαθιά κοινωνική αγάπη και περιβαλλοντικά φιλική!

Οι χειροποίητες λαμπάδες με τα πολύχρωμα κορδόνια τους, έχουν για διακόσμηση καρφίτσες σε διάφορα σχέδια, όπως παζλ, σπείρα, μπαλόνι, πεταλούδα, κουμπί κ.ά. Οι καρφίτσες , με τη σειρά τους, είναι φτιαγμένες με πολλή αγάπη και μεράκι στα εργαστήρια «σχεδία αρτ», εκεί όπου οι άνθρωποί μεταμορφώνουν το χαρτί από τα απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» σε αντικείμενα υψηλής αισθητικής και ποιότητας.
Ας είναι η φετινή λαμπάδα πέρα από ένα δώρο Πασχαλινό, μια πράξη βαθιά κοινωνική, βαθιά περιβαλλοντική. Κλικάρετε στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποκτήσετε τη δική σας λαμπάδα:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΧΕΔΙΑ»

Είναι ανεξάρτητο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας μια ευκαιρία σε αστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς να εξασφαλίσουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.
Είναι μια ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης, αλλά και μέσο στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.
Είναι ένα κοινωνικό εργαλείο που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για το σύνολο των μελών της κοινωνίας μας, καταρρίπτοντας στερεότυπα και γκρεμίζοντας κοινωνικά τείχη και προκαταλήψεις.
Το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία» κυκλοφορεί κάθε τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα (εκτός Αυγούστου).
Οι πωλητές προμηθεύονται το περιοδικό δρόμου από τα σημεία διάθεσης, καταβάλλοντας για κάθε αντίτυπο 2,5€.
Στη συνέχεια πωλούν τα περιοδικά που έχουν προμηθευτεί σε προκαθορισμένα σημεία έναντι 4€ (όσο, δηλαδή, είναι η τιμή που αναγράφεται στο εξώφυλλο), κρατώντας το σύνολο των εσόδων.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ.
Μπορεί να γίνει πωλητής όταν:
– Είναι άστεγος ή διαμένει σε κατάλυμα επείγουσας, προσωρινής φιλοξενίας ή σε επισφαλή κατοικία.
– Είναι μακροχρόνια άνεργος.
– Βιώνει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές.
– Είναι γυναίκα/άνδρας άνω των 16 ετών.
– Θέλει να αλλάξει τη ζωή του/της προς το καλύτερο.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΩΛΗΤΗΣ.
Θα του δοθούν δωρεάν δέκα (10) αντίτυπα. Είναι το αρχικό του κεφάλαιο.
Όταν πουλήσει αυτά τα δέκα αντίτυπα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό του κεφάλαιο για την αγορά άλλων.
Κάθε πωλητής παίρνει μια ειδική κάρτα με τα στοιχεία του και ένα διακριτικό γιλέκο που φοράει κατά τη διάρκεια πώλησης του περιοδικού.
ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΧΕΔΙΑ».
Η «σχεδία» δεν είναι επαιτεία. Οι πωλητές δεν ζητιανεύουν, αλλά με αξιοπρέπεια πωλούν το περιοδικό για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, το οποίο προηγουμένως οι ίδιοι έχουν αγοράσει.
Δεν είναι ελεημοσύνη. Ο ενδιαφερόμενος/αναγνώστης με τα 4€ αγοράζει ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης, με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό. Είναι, ταυτοχρόνως, και μια πράξη αλληλεγγύης.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΥ.
(International Network of Street Papers-INSP, www.insp.org)
Η «σχεδία» είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου, το οποίο αριθμεί πάνω από 100 εφημερίδες-περιοδικά δρόμου που εκδίδονται σε 40 χώρες του κόσμου.
Με τη συνολική αναγνωσιμότητα να ξεπερνάει τους 6.000.000 αναγνώστες ανά έκδοση, παγκοσμίως, οι εφημερίδες δρόμου αποτελούν μια πανίσχυρη φωνή στον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Back to top button