KidsnewsSchoolicantera

Συσκευές καθαρισμού αέρα στα σχολεία |Κι όμως υπάρχουν Δήμοι που παίρνουν μέτρα

Η πανδημία έχει διαμορφώσει ένα σχολικό περιβάλλον ανασφάλειας κυρίως λόγω των ελλιπών μέτρων που εφαρμόζονται. Υπάρχουν Δήμοι που δεν μένουν μόνο στις μάσκες και προχωρούν σε περαιτέρω παρεμβάσεις όπως η προμήθεια συσκευών καθαρισμού αέρα.

Ένα παράδειγμα είναι ο Δήμος Πρεσπών που προμηθεύτηκε συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα που περιορίζουν τη συγκέντρωση αερολύματος με κατάλληλη φίλτρανση με φίλτρα HEPA,  και άλλες διατάξεις (φίλτρο άνθρακα, ιονιστής, UV). Οι συσκευές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά με τον φυσικό εξαερισμό που πρέπει να γίνεται τακτικά αλλά επιτρέπουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα κτίρια των σχολείων στις Πρέσπες είναι ενεργειακά αποδοτικά, να λειτουργούν και με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Με την μέθοδο της αναγκαστικής κυκλοφορίας του αέρα εσωτερικά της συσκευής σε συνδυασμό με την χρήση δύο μικροβιοκτόνων λαμπτήρων χαμηλής πίεσης 30W, επιτυγχάνεται απολύμανση.

Όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, “Μια νέα περίοδος έχει ξεκινήσει με τα σχολεία ανοιχτά αλλά και το βαθμιαίο άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. Είναι η ώρα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να θωρακίσουμε την περιοχή μας απέναντι στην Πανδημία.”

Back to top button