KidsnewsSchoolicantera

Στις πρώτες θέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια οι Τρικαλινοί υποψήφιοι

Αν και η φετινή χρονιά έκρυβε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, πανδημία του κορονοϊού, κλείσιμο σχολείων αλλά ταυτόχρονα και υψηλό συντελεστή δυσκολίας των θεμάτων, αυτό δεν αποτέλεσε την αφορμή για να μην σημειωθούν εκατοντάδες επιτυχίες σε επίπεδο νομού.

Τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των μαθητών μας, που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

*Του Θανάση Τσαγγαρά (εφ. Η ΕΡΕΥΝΑ)

Συνολικά και σύμφωνα με την διεύθυνση από τα Γενικά Λύκεια του νομού δήλωσαν συμμετοχή 998 υποψήφιοι και κατάφεραν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια 834, ποσοστό επιτυχίας 83,5%. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια του νομού δήλωσαν συμμετοχή 249 υποψήφιοι από τους οποίους εισήχθησαν σε πανεπιστήμια 102, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 41%.

Για μια ακόμη χρονιά στο νομό Τρικάλων δεν έλειψαν οι πρωτιές υποψηφίων στις σχολές σε πανελλαδικό επίπεδο. Αρκετοί Τρικαλινοί υποψήφιοι συμπεριλαμβάνονται στις λίστες των σχολών στην πρώτη δεκάδα, κατακτώντας την κορυφή.

Διάβασμα, μεθοδικότητα και οργάνωση είναι τα «κλασικά» μυστικά για την επιτυχία και την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υψηλή βαθμολογία αποτελεί επιβράβευση για τους κόπους και την κούραση πολλών μαθητών. Η κατάκτηση της κορυφής δεν γίνεται χωρίς στερήσεις και χωρίς δυσκολίες. Για πολλούς αποφοίτους από χθες το όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα και βλέπουν στην πράξη τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Η «ΕΡΕΥΝΑ» μετά από δυσκολίες που συνάντησε καθώς και τη φετινή χρονιά δεν δόθηκαν οι ονομαστικές καταστάσεις και με την άδεια των γονιών τους, παρουσιάζει κάποιους από τους αριστούχους των Τρικάλων που κατέκτησαν την κορυφή πανελλαδικά και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις λίστες των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Αποκαλύπτουν» τα κλειδιά για την εισαγωγή τους στις σχολές πρώτης προτίμησής τους.

Θεόδωρος Ντίκας, 4ος ΣΣΑΣ Ιατρικής

Η επιλογή σχολής για τον Θοδωρή Ντίκα, υποψήφιος του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων δεν ήταν δύσκολη. Επέλεξε την Ιατρική ΣΣΑΣ στην οποία εισήχθη 4ος, μέσω της ειδικής κατηγορίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει η Ιατρική ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο. Επέλεξε τη Στρατιωτική Ιατρική, μιας κι έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Όπλα του όλα αυτά τα χρόνια η θέληση και η υπομονή, όπως φυσικά και η συστηματική μελέτη, που τον βοήθησαν να εισαχθεί στην Ιατρική.

Πολυξένη Πατσιαλή, 3η Ιατρική Λάρισας

Αν και τα μόρια που συγκέντρωσε στις πανελλήνιες εξετάσεις ήταν αρκετά για να εισαχθεί στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, εκείνη επέλεξε την Σχολή της Λάρισας, αναγνωρίζοντας το πλούσιο παραγόμενο έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Πολυξένη Πατσιαλή, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Λάρισας, 3η πανελλαδικά και ετοιμάζεται να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό το επάγγελμα του Ιατρού, το θεωρεί λειτούργημα, που βασίζεται στην προσφορά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη ζωή ενός ανθρώπου. Ευχαριστεί θερμά καθηγητές και γονείς για την στήριξη που της παρείχαν για να κατακτήσει το δύσκολο στόχο.

Μαρία Νταλούκα, 1η Διαιτολογίας-Διατροφολογίας Τρίκαλα

Η υποψήφια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων Μαρία Νταλούκα κάθισε στα θρανία μετά από 32 ολόκληρα χρόνια. Στόχος της, να συνεχίσει την πορεία που είχε αφήσει παλιότερα στη μέση και να διεκδικήσει μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ηλικία 51 ετών, και με παρότρυνση των δικών της ανθρώπων διεκδίκησε το όνειρο και κατάφερε να εισαχθεί 1η στη Σχολή Διαιτολογίας-Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τα Τρίκαλα.

Η ίδια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δηλώνει ικανοποιημένη από την επιτυχία της, αν και η πρώτη της επιλογή υπήρξε η Ιατρική που για εκείνη αποτελούσε όνειρο χρόνων. Η άνοδος όμως των βάσεων στα ΕΠΑ.Λ. μπορεί να μην επέτρεψε την εισαγωγή της στην Ιατρική της Λάρισας, άνοιξαν βέβαια για εκείνη διάπλατα την είσοδο της τοπικής σχολής στην οποία ετοιμάζεται να φοιτήσει.

 

Ευαγγελία Διαλεσιώτη, 1η Λογοθεραπείας Πανεπιστήμιο Ηπείρου

Αν και η Μαρία Διαλεσιώτη, υποψήφια από το 2ο ΕΠΑ.Λ., πόνταρε κι εκείνη στην είσοδο της Ιατρικής Σχολής, οι βάσεις δεν την βοήθησαν να πιάσει το στόχο. Αυτό δεν την απογοήτευσε. Η 1η θέση που κατέκτησε στην Λογοθεραπεία του Πανεπιστημίου Ηπείρου στην πόλη των Ιωαννίνων την γεμίζει ικανοποίηση. Εξάλλου, όπως αναφέρει και η ίδια η συγκεκριμένη σχολή ήταν μεταξύ των πρώτων επιλογών στο μηχανογραφικό δελτίο. Πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τα Γιάννενα προκειμένου να φοιτήσει στην σχολή, την οποία την χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντική.

 

Γιώργος Ντινόπουλος, 2ος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών Θεσ/νικης

Για τον υποψήφιο του 1ου ΓΕΛ, Γιώργο Ντινόπουλο, η είσοδος στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης, θεωρούνταν εύκολη υπόθεση. Τα μόρια που είχε συγκεντρώσει 18.995 δεν άφηναν περιθώρια για να μην εισαχθεί στη Σχολή. Παρόλα αυτά περίμενε τα αποτελέσματα. Κι όχι μόνο δεν διαψεύστηκε, αντιθέτως κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή που επιθυμούσε 2ος πανελλαδικά.

 

Γιάννης Μαραγκός, 2ος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Πειραιά

Στην σχολή που έθεσε ως πρώτη επιλογή κατάφερε να εισαχθεί ο Γιάννης Μαραγκός, υποψήφιος του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων. Μάλιστα στη 2ος πανελλαδικά, γεγονός αναμενόμενο από τη υψηλή βαθμολογία που είχε συγκεντρώσει από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Ο ίδιος σήμερα εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος μιας και ο στόχος που έθετε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε πραγματικότητα.

 

Αναστασία Μαντά, 2η Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης

Η προσπάθεια που κατέβαλε η Αναστασία Μαντά, μαθητής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, ήταν ιδιαίτερα σκληρή, την περασμένη διετία.

«Ο στόχος ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Δεν πίστευα ότι θα τα πάω τόσο καλά στις πανελλήνιες. Τα κατάφερα και είμαι χαρούμενη.», δήλωσε η Αναστασία Μαντά, η οποία εισήχθη 2η πανελλαδικά στην Σχολή.

 

Ελένη Βουτσελά, 2η Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ιωαννίνων

Ο στόχος επετεύχθη για την υποψήφια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, Ελένη Βουτσελά. Η Ελένη με κόπο και προσήλωση στο στόχο κατάφερε να εισαχθεί 2η πανελλαδικά στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ιωαννίνων και να ξεκινήσει από τον Οκτώβρη τις σπουδές της.

Η ίδια ευχαρίστησε τους καθηγητές της για την βοήθεια που της παρείχαν καθώς επίσης και τους γονείς της που ήταν πάντα δίπλα της σε αυτή τη δύσκολη μάχη της ζωής της.

 

Ανδρέας Ραγιάς, 2ος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας Τρικάλων   

Ο Ανδρέας Ραγιάς, υποψήφιος του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων δεν θα απομακρυνθεί από την βάση του και τον τόπο καταγωγής του. Επέλεξε στο μηχανογραφικό την νέα Σχολή που λειτουργεί την τελευταία διετία στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα εισήχθη 2ος πανελλαδικά, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο.

 

 

 

 

 

Αγγελική Ταμπρατζή, 6η Βιολογία Πατρών

Στην 6η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στην Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κατατάχτηκε μετά τα χθεσινά αποτελέσματα η Αγγελική Ταμπράτζη. Η υποψήφια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και εκφράζει την ικανοποίηση της. Αν και στόχευε στην Ιατρική, σήμερα εμφανίζεται ικανοποιημένη καθώς και η Βιολογία υπήρχε στις πρώτες της επιλογές μετά την Ιατρική.

 

Νικολέτα Τρίχα, 10η Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών θα φοιτήσει από το φθινόπωρο η υποψήφια του Λυκείου Αθηνά, Νικολέτα Τρίχα. Εισήχθη στο Πολυτεχνείο 10η πανελλαδικά, ευχαριστώντας γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου για την στήριξη και την βοήθεια που της παρείχαν. Το Πολυτεχνείο για την ίδια αποτελούσε πρώτη επιλογή και πραγματικά νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της.

 

Back to top button