Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Schoolicantera

Ρητορικοί αγώνες: Όταν τα παιδιά μας μαθαίνουν τι σημαίνει δημοκρατικός διάλογος! – Δείτε τους νικητές των αγώνων!

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία  το Σάββατο, 3-3-2018, οι ΣΤ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες  που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων. Την Παρασκευή, 2-3-2018, πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων, Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος, και το Σάββατο οι ημιτελικοί  και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.

Και  φέτος στην έκτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 15 Λύκεια του νομού Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο,  6ο, 7ο,  8ο ΓΕΛ Τρικάλων, το Μουσικό Σχολείο, τα ΓΕΛ, Βαλτινού, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πύλης, το ΙΓΕΛ «Αθηνά» καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.

 

Οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνουν για μια συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων

 

Η διοργάνωση των ρητορικών αγώνων, δίνοντάς στους νέους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης τους. Οι κανόνες τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την με σεβασμό και κατανόηση κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας. Πρόκειται, φυσικά, για ένα εργαλείο ανάπτυξης της ελεύθερης κριτικής σκέψης, και όχι για όχημα προώθησης οποιωνδήποτε συγκεκριμένων απόψεων ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγομένους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς. Ίσως δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η αντιλογία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας.

Έτσι, το Σάββατο, 3-3-2018, στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων σε ειδική τελετή απονεμήθηκαν  τα έπαθλα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο κλαδί ελιάς, στους νικητές των ΣΤ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων καθώς και τα Διπλώματα συμμετοχής, μεθέξεως ένεκεν, σε όλους τους συμμετασχόντες (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες).

Οι νικητές των Αγώνων είναι οι κάτωθι κατά αξιολογική σειρά και αγώνισμα.

Αυθόρμητος Λόγος:

1η ΘΕΣΗ: Τρίχα Νικολέττα Α Ι. ΓΕΛ “Αθηνά”

2η ΘΕΣΗ: Κουτσιούμπας Χαράλαμπος Γ 1ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ: Μάνου Σωτηρία Β 3ο ΓΕΛ

Προτρεπτικός Λόγος:

1η ΘΕΣΗ: Ντινόπουλος Γεώργιος Α 1ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ: Καμινάρη Βιργινία Β 8ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ: Πασχάλη Μαρία Β 8ο ΓΕΛ

Διττοί Λόγοι:

1η ΘΕΣΗ: Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος Α 6ο ΓΕΛ

Τσιάρα Αρετή – Χριστίνα Β Μουσικό Σχολείο

Τάκος Στέργιος Γ 4ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ: Σκρέκα Κωνσταντίνα Α ΓΕΛ Βαλτινού

Γιαρίκης ΒασίλειοςΒ5ο ΓΕΛ

Κούτσιας Δημήτριος Α Ι.ΓΕΛ ¨ΑΘΗΝΑ”

Καλύτεροι Ομιλητές στους Προκριματικούς των Διττών Λόγων:

1η ΘΕΣΗ: Κόκκα Ευαγγελία Γ 3ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ: Χύτα Μαριάννα Γ 4ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ: Κωστοπούλου Ευαγγελία – Μαρία Β Ι.ΓΕΛ “ΑΘΗΝΑ”

Συγχαρητήρια σε όλους!

Back to top button