Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kidsnews

Ποιοι και πως δρουν εναντίον της φτώχειας !Τι δείχνουν τα ποσοστά

44.539 παιδιά και ενήλικες με οικονομικά προβλήματα ωφελήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί» σε 11 μήνες

Παγκόσμια ημέρα φτώχειας, η 17η Οκτωβρίου χθες! Σε μια εποχή που η φτώχεια έχει απλωθεί στον κοινωνικό ιστό της χώρας με μεγάλη απήχηση (δυστυχώς) δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χτυπημένες από την ανεργία και από άλλες κακουχίες νιώθουν όλο και πιο έντονα την ανάσα της. Γονείς που δεν μπορούν να προσφέρουν τα προς το ζην στα παιδιά τους, ζουν στην αβεβαιότητα, σε ένα κλίμα βαρύ που μοιάζει με αδιέξοδο.paidia_ftoxeia

Το «Μαζί για το Παιδί» δεν μένει αμέτοχο σε όλο το προαναφερθέν σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Με δύο προγράμματα εστιασμένα στην αντιμετώπιση της φτώχειας στηρίζει  χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα. Πρόκειται για «Το Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» και το «Είναι σημαντικό να προσφέρεις».

Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων είναι απτά και έχουν δώσει ανάσα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν  στα όρια (ή και κάτω από αυτά) της φτώχειας.

«Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»

Το «Μαζί για το Παιδί», ακολουθώντας τη φιλοσοφία λειτουργίας του «η ισχύς εν τη ενώσει», δημιούργησε από το 2012 την  υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», επεκτείνοντας τις δράσεις στήριξης πέρα των σωματείων που αποτελούν την Ένωση του. Κύριος σκοπός της υπηρεσίας είναι  η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ο εφοδιασμός ιδρυμάτων και σωματείων που εξυπηρετούν άπορες οικογένειες και παιδιά στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τον Σεπτέμβριο του 2016  έχουν καλυφθεί οι ανάγκες 217 φορέων παιδικής προστασίας στηρίζοντας συνολικά 26.425 παιδιά και 18.114 οικογένειες με οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

 

Γράφημα του τελευταίου έτους κατά το οποίο φαίνεται πόσα παιδιά ωφελήθηκαν από τις δράσεις του Μαζί για το Παιδί 

Μπορούν όλοι να συμμετέχουν σε αυτήν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια συλλογής ειδών, προσφέροντας  είδη πρώτης ανάγκης στην αποθήκη του «Μαζί για το Παιδί» στην οδό Αγίου Θωμά 9 στους Αμπελόκηπους, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00 έως τις 17.00. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Τρόφιμα: Ζάχαρη, αλάτι, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, κονσέρβες διάφορες, λάδι, αλεύρι, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, σάλτσα ντομάτας, μέλι, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, παιδικές τροφές, παιδικά γάλατα σε σκόνη.

–  Είδη ατομικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, οινόπνευμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα για τα χέρια, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, αποσμητικά, πάνες για μωρά, κρέμες για μωρά.

Είδη καθαριότητας χώρου: καθαριστικά μπάνιου, καθαριστικά για τα τζάμια και το πάτωμα, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χαρτί κουζίνας.

– Σχολικά είδη & παιχνίδια: Μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, υπολογιστές, εκπαιδευτικά CD, DVD, παζλ, παραμύθια, τουβλάκια, παστελίνες, τετράδια, μολύβια, γόμες, στυλό, γεωμετρικά όργανα, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, τέμπερες, κόλλες, χαρτόνια κλπ.

– Καινούρια φάρμακα & επιδεσμικό υλικό

«Είναι σημαντικό να προσφέρεις»

Από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το «Μαζί για το Παιδί» διαθέτει πρόγραμμα δωρεάν σίτισης απόρων οικογενειών και έχει βοηθήσει έως τώρα 240 δικαιούχους. Οι άπορες οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα  για διάστημα έξη μηνών, ψωνίζουν δωρεάν μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ  της χώρας.

%cf%86%cf%84%cf%89%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1

Οικογένειες που ωφελήθηκαν από τις δράσεις του Μαζί για το Παιδί τους τελευταίους 12 μήνες

Σκοπός, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων οικογενειών που θα έχουν πρόσβαση στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Στόχοι του προγράμματος είναι να:

-Ελαφρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό άπορων οικογενειών που απευθύνονται στους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται  το «Μαζί για το Παιδί» για βοήθεια.

– Βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις προστατευόμενες οικογένειες να ανακάμψουν από το σοκ της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά του

– Διασφαλίσει τη διαφάνεια στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την παροχή σίτισης σε άπορες οικογένειες  καθώς οι οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα δε συμμετέχουν και σε άλλα προγράμματα

– Ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν δωρεά στο «Μαζί για το Παιδί» καλώντας στο 210 74 82690 για περισσότερες πληροφορίες.

Ηχηρό μήνυμα κατά της φτώχειας

Φορείς που υποστηρίζει το Μαζί για το Παιδί με αφορμή την ημέρα κατά της φτώχειας στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα μέσα από το πρίσμα των δικών τους ενεργειών και δράσεων. Πρόκειται για τους: Φίλοι του Παιδιού (μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί), Praxis, Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού, Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Συλλογική Πορεία Αγάπης,  ο Άλλος Άνθρωπος, Ανθρώπινοι Άνθρωποι οι οποίοι απαντούν στα εξής ερωτήματα:

1-Ένα μήνυμα σας για την ημέρα της φτώχειας…

2-Πόσες οικογένειες εξυπηρετείτε και με ποιους τρόπους;

3-Πόσο έχει αυξηθεί ο αριθμός των εξυπηρετουμένων από το 2010;

4- Ποιοι είναι οι πόροι σας;

5- Πως ονειρεύεστε ένα καλύτερο αύριο;

Φίλοι του Παιδιού (μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί) – Απαντά η κα. Χρυσούλα Διαμαντοπούλου

1- Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας». Είναι μια μέρα αναστοχασμού για τις άξιες και τις ευαισθησίες μας.

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» θέλουν την ημέρα αυτή να υπενθυμίσουν ότι εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη μας ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.  Πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι κάθε τρία δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.  Δεν είναι μακριά μας, είναι διπλά μας.  Έρευνες επίσης δείχνουν ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει εκτινάξει την παιδική φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, κυρίως στα παιδιά των νοτίων χώρων, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, αλλά και στα Βαλκάνια η τις βαλτικές χώρες…

Αυτή την ημέρα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την φράση μιας σπουδαίας μορφής της σύγχρονης πνευματικής Ελλάδας.  «Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει!» έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης. Η συμβολή μας για την εξάλειψη της φτώχειας, όσο μικρή κι αν είναι, μας φέρνει πιο κοντά στον όποιον Θεό πιστεύουμε.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον ιερό αυτό σκοπό…

www.pinakio.gr

Back to top button