Υγεία

Πέντε «σύμμαχοι» κατά των ιώσεων

Τα σχολεία άρχισαν οπότε καλό θα είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας για τις ιώσεις. Με τους παρακάτω 5 συμμάχους όμως μπορείτε να θωρακίσετε την υγεία σας τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας.
Ισορροπημένη διατροφή
O Ποπάυ τρώγοντας σπανάκι μπορεί να μη γινόταν πιο δυνατός, αλλά σίγουρα παρέμενε υγιείς. Σπανάκι, λάχανο, και άλλα νόστιμα πράσινα λαχανικά και φρούτα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες (όπως Α, C και Β6), σας βοηθούν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι εσείς και τα παιδιά λαμβάνεται μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρέσκα προϊόντα, κάθε μέρα.
Καλή ξεκούραση
Φροντίστε ώστε τα παιδιά σας, αλλά και εσείς, να κοιμάστε αρκετές ώρες. Η στέρηση ύπνου ρίχνει σε χαμηλά επίπεδα το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας σας περισσότερο επιρρεπείς σε κρυολογήματα, γρίπη, και ασθένειες. Προσπαθήστε να έχετε 8 και πλέον ώρες ύπνου κάθε βράδυ και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα επίσης. Ο ύπνος, είναι σημαντικός για τη σωματική και συναισθηματική υγεία σας.
Σε φόρμα
Σηκωθείτε από τον καναπέ. Η σωματική άσκηση αποτελεί έναν ακόμη τρόπο για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, θωρακίζοντας τον εαυτό σας στις ασθένειες. Περίπου 40 λεπτά την ημέρα μέτριας άσκησης, αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματική. Πάρτε λοιπόν τα ποδήλατα, πηγαίνετε για περίπατο ή ακόμη επισκεφθείτε μαζί το γυμναστήριο. Ο καθένας αισθάνεται μεγαλύτερη ευεξία, αποβάλλοντας το στρες, μετά από οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.
Kαλή υγιεινή
Το πλύσιμο των χεριών μολονότι αποτελεί δεδομένο, συχνά παραβλέπεται ή δεν γίνει σωστά. Ένα αντιβακτηριακό σαπούνι και 20 δευτερόλεπτα σαπουνάδας στο πλύσιμο, είναι ικανό να σκοτώσει τα μικρόβια, προλαμβάνοντας την εξάπλωσης τους. Τρίψτε καλά τα χέρια σας, πριν την προετοιμασία ή την κατανάλωση φαγητού και αν έχετε αγγίξει πολλές κοινόχρηστες επιφάνειες. Επίσης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας πόσο συχνά αγγίζεται το πρόσωπο σας και να προσπαθήσετε να περιορίσετε αυτή τη συνήθεια. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος τα μικρόβια από τα τα χέρια σας να εισέλθουν στο σώμα σας.
Μικρόβια τέλος
Σκεφτείτε όλα όσα αγγίξατε τα τελευταία μόνο πέντε λεπτά. Τώρα σκεφτείτε όλα όσα τα άγγιξαν τα παιδιά σας. Πάγκοι, τηλεχειριστήρια τηλεόρασης, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ντουλάπια, πόμολα, κτλ. Αυτές οι επιφάνειες, αποτελούν ζώνες αναπαραγωγής για τα μικρόβια. Μολονότι η καλή υγιεινή θα βοηθήσει στην προστασία σας, δεν μπορείτε να πλένετε τα χέρια σας κάθε 5 δευτερόλεπτα, ούτε μπορείτε να φοράτε διαρκώς λαστιχένια γάντια. Η λύση είναι να απολυμάνετε τις κοινές επιφάνειες με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέυ προκειμένου να σκοτώσετε τα βακτηρίδια και άλλα μικρόβια.

Back to top button