KidsnewsSocial

Μία γυναικοκτονία δύο ακόμη θύματα – Η 28χρονη μητέρα είχε ζητήσει την προστασία από τις αρχές που αρκέστηκαν σε συστάσεις

Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου αυτό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στη Μακρυνίτσα του Βόλου όπου δύο αδέλφια – μία γυναίκα και μητέρα 28 ετών και ο αδερφός της, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που δέχθηκαν στο πατρικό τους σπίτι με μαχαίρι από τον πρώην σύντροφο της κοπέλας.

Μάλιστα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η βίαιη συμπεριφορά του δράστη κατά το παρελθόν, ήταν γνωστή ακόμη και στις αστυνομικές αρχές. Όπως αναφέρεται, συχνή ήταν η κακοποίηση που υφίστατο η 28χρονη που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Μακρινίτσα Πηλίου. Θύμα και ο αδερφός τη νεαρής.

Με βάση τα όσα αναδείχθηκαν στην  ΕΡΤ, τη Δευτέρα η 28χρονη είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και την προστασία της οικογένειας της με την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο μετά τις απαραίτητες συστάσεις ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ λίγες ώρες αργότερα πραγματοποίησε το άγριο φονικό.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr στενοί φίλοι και συγγενείς της νεαρής αναφέρουν ότι τα προβλήματα στο γάμο άρχισαν να εμφανίζονται από την πρώτη στιγμή και εντάθηκαν με τον ερχομό του παιδιού τους.

Το χρονικό

«Κακούργα πεθερά θα σε σφάξω, εσύ φταις για όλα. Ανοίξτε θα σας ξεκάνω όλους …» φώναζε, χτυπώντας με κλωτσιές και γροθιές την πόρτα στο ισόγειο του σπιτιού ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρυνίτσα του Βόλου.

Την ίδια ώρα, η 28χρονη κόρη της με το δίχρονο παιδί και τον πατέρα της ανέβηκαν να κρυφτούν στον επάνω όροφο του μικρού σπιτιού στη Μακρυνίτσα. Η πεθερά δεν μπορούσε να του ανοίξει, εξάλλου σε βάρος του υπήρχαν ασφαλιστικά μέτρα για να μη πλησιάζει την οικογένεια στην οποία είχε ξαναδημιουργήσει επεισόδια.

Τότε ο 31χρονος, έσπασε την τζαμαρία και η πεθερά ήταν η πρώτη στην οποία επιτέθηκε με το μαχαίρι που έφερε μαζί του, με τη λάμα των 25 εκατοστών. Όρμησε στην πεθερά και της κατάφερε δυο χτυπήματα ξυστά στο πρόσωπο, καθώς θεωρούσε πως εκείνη παρακίνησε την κόρη της να τον χωρίσει και να επιστρέψει στο πατρικό της.

Η πρώην γυναίκα του, με το που έσπασε την τζαμαρία ο δράστης, έτρεξε να κατέβει από την εσωτερική σκάλα για να προστατέψει την μητέρα της, επάνω έμεινε ο πρώην πεθερός του προφυλάσσοντας το εγγονάκι του.

Ο δράστης τότε επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του και της κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές, αποτέλεσμα των οποίων ήταν εκείνη να ξεψυχήσει από ακατάσχετη αιμορραγία. Πριν σπάσει την τζαμαρία, επειδή δεν του άνοιγαν την πόρτα, η 28χρονη Κωνσταντίνα πρόλαβε και τηλεφώνησε στο «100» αλλά κάλεσε παράλληλα σε βοήθεια και τον 30χρονο αδελφό της.

Ο αδερφός της Γιώργος προσέτρεξε στο πατρικό του από την Πορταριά όπου συζούσε με τη σύντροφό του. Πρόλαβε τον πρώην γαμπρό του στην αυλή και ενώ εκείνος έτρεχε για να μπει στο αυτοκίνητό του για να ξεφύγει. Εκεί ο δράστης τον αποτελείωσε κι αυτόν μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Σημαντικά ερωτηματικά προκύπτουν βέβαια για τη στάση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών δεδομένου ότι η κακοποιητική δράση του φερόμενου ως δολοφόνου ήταν γνωστή. Επίσης, αρκετοί σημειώνουν ότι ενώ είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, οι δυνάμεις της καθυστέρησαν μοιραία να φτάσουν στο σημείο, σε ένα χωριό δε που δεν απέχει μακριά από τον Βόλο.

 

 

Back to top button