Kidsnews

Θαύμα στην Μυτιλήνη: Επανήλθε από κώμα ο 17χρονος Ταξιάρχης λίγο πριν δωρίσουν τα όργανά του

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 στη Μυτιλήνη οι γονείς του 17χρονου Ταξιάρχη Καϊτατζή που τον Αύγουστο που τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι  μετά από τροχαίο και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έζησαν ένα θαύμα καθώς παραμονές της δωρεάς οργάνων του, η υγεία του βελτιώθηκε και ο νεκρός εγκέφαλος άρχισε να δίνει σημεία ζωής.

Όπως διαβάζουμε stonisi.gr η κατάσταση της υγείας του 17χρονου Ταξιάρχη ήταν επιβαρυμένη και όλα έδειχναν ότι είναι μη αναστρέψιμη. Το τέλος ήταν κοντά και οι γονείς πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Εκεί έγινε το “θαύμα”, καθώς ο νεκρός εγκέφαλος του Ταξιάρχη άρχισε να δίνει σημεία ζωής. Ιατρικό θαύμα από τον νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και την ομάδα του. Ο Ταξιάρχης επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη.

 Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του μεταφέρεται, μετά από ενάμιση μήνα στην Εντατική, σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

 

Σήμερα εγκεφαλικά ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. “Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί” λέει η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

Το “ευχαριστώ” της μητέρας στους γιατρούς

Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες.

Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα.

Όλοι τους όλον αυτόν τον καιρό στάθηκαν άνθρωποι πάνω από όλα πάνω από τον Ταξιάρχη. Και με τις γνώσεις τους αλλά και το επίπεδο της δουλειάς τους με τη βοήθεια του θεού έκαναν το θαύμα” λέει η Αφροδίτη Γκάγκα. Και συμπληρώνει:

Πρώτον και πάνω απ’ όλους θέλω να ευχαριστήσω τον Ταξιάρχη του οποίου το όνομα έδωσα στο παιδί μου.

Στάθηκε πάνω του και τον προστάτεψε. Ένιωθα τη χάρη του ακόμα και όταν όλα νόμισα πως είχαν τελειώσει. Ο ίδιος ο μικρός ένιωθε λέει τις φτερούγες το Αρχαγγέλου“.

Σε λίγο καιρό ο Ταξιάρχης Καϊτατζής, 18 χρονών πια θα επιστρέψει όρθιος και γερός στη Μυτιλήνη. Για να συνεχίζει τη ζωή του.

Πώς έγινε το τροχαιο που παραλιγο να αποβει μοιραιο

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλό του στο χωριό του, στο Μόλυβο.

Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι.

Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μπαίνει στο χειρουργείο όπου ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής δίνει με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Όλα δείχνουν ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.

 Λίγο πριν σταματήσουν τη μηχανική υποστήριξη και δοθούν τα όργανα του για μεταμόσχευση, έγινε το θαύμα

Σοβαρά πλέον με τις εγκεφαλικές λειτουργίες μηδενισμένες συζητιέται να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα δίνει την έγκρισή της να δοθούν τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις σε συνανθρώπους που κινδυνεύουν. Και τότε συμβαίνει το θαύμα.

Back to top button