Υγεία

Η υγεία να παραμείνει κοινωνικό αγαθό – Κατά του νομοσχεδίου για την περίθαλψη οι γιατροί

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με στάση εργασίας σήμερα το πρωί σωματεία γιατρών και υγειονομικών του ΓΝΤ ζητώντας να παραμείνει και να ενισχυθεί η Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Το πρωί της Πέμπτης στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΕΠ, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

«Αγωνιζόμαστε για να υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα υγειονομικό σύστημα που να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους. Να είναι αντίστοιχο της εποχής μας.

Το υγειονομικό σύστημα κινδυνεύει να πάψει να λειτουργεί όχι τυχαία. Υπάρχει, αυτή τη στιγμή, μια σύγκρουση ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εκτιμούν ότι το πολιτικό περιβάλλον τους ευνοεί να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα κι έτσι οδηγούν τα νοσοκομεία μας και το δημόσιο σύστημα υγείας σε απόλυτη κατάρρευση, αφού υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το λαό. Έχουμε ανάγκη από υπηρεσίες.

Είναι απαράδεκτο να μας βλέπουν όλους με το πόσο πουγκί έχουμε. Είναι ανάγκη οι υπηρεσίες αυτές να παρέχονται όπως πρέπει στο λαό μας, γιατί οι δυνατότητες υπάρχουν. Τα συμφέροντα να παραμεριστούν και κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτό το θέμα.», τονίστηκε κατά την κινητοποίηση.

Οι γιατροί σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κ. Βάιο Τάσιο, διεκδικούν την αποσυρση του νομοσχεδίου, μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, την εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου και την επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί.

 

Back to top button