Bookcorner

Δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Και Δημιουργικότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, έλαβε τέλος. Η αυλαία των δράσεων θα κλείσει με μια μεγάλη γιορτή, όπου οι κατασκευές και τα κείμενα που συντάχθηκαν από τους συμμετέχοντες θα εκτίθενται προς τέρψη του κοινού και υπερηφάνεια των δημιουργών των.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η βιβλιοθήκη κατέστει πόλος έλξης και κέντρο διάδοσης γνώσης με τον πιο ευχάριστο τρόπο! Μέσω ποικίλων εργαστηρίων, τα παιδιά άκουσαν παραμύθια, την προσωπική ιστορία προσωπικοτήτων, όπως ο Alexander Calder, την ιστορία αντικειμένων – σταθμών στον πολιτισμό μας, όπως η φωτογραφία, είδαν τα κτίρια της πόλης μας με μια άλλη ματιά, χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους σε ιστορίες μυστηρίου, έγραψαν carte-postale αναβιώνοντας συνήθειες που χάνονται στο πέρασμα των ετών, κατασκεύασαν μικρά εικαστικά «αριστουργήματα», εκφράστηκαν με την κίνηση, το χορό και το θεατρικό παιχνίδι.
Εν κατακλείδι, ο «κόσμος» εξερευνήθηκε, η γνώση κατακτήθηκε! Η προσπάθεια των υπαλλήλων της βιβλιοθήκης, των εμψυχωτών, των εθελοντών, των παιδιών και των γονιών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το μαρτυρούν οι αριθμοί∙ η συμμετοχή των παιδιών υπήρξε αθρόα, ξεπερνώντας τις 2000 συμμετοχές, και το πλήθος των δράσεων ανήλθε στις 28.

Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές, παιδιά και γονείς ραντεβού στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου για τη Γιορτή Λήξης – Μια ανάμνηση, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016!!!

 

Back to top button