Kidsnews

Γεννήθηκαν την ίδια μέρα, στο ίδιο μαιευτήριο, με το ίδιο επίθετο αλλά…δεν είναι αδέρφια! – Μια από τις πιο γλυκιές συμπτώσεις!

Διπλά τυχερά γεννητούρια γιόρτασε ο Βόλος στις 22/2/2022 στην Κλινική Κωνσταντινόπουλου. Ενα αγοράκι, το πρώτο παιδί της οικογένειας του Νικολάου Μάμαλη και ένα κοριτσάκι, επίσης το πρώτο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μάμαλη, γεννήθηκαν την τυχερή ημερομηνία σε διπλανά δωμάτια και δεν είναι συγγενείς, παρ’ όλο που έχουν το ίδιο επίθετο.

Η Κλινική Κωνσταντινόπουλου γιόρτασε με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα διπλά τυχερά γεννητούρια: «Απολογισμός 22/2/2022. Ωραίες συμπτώσεις. Ο όμορφος γιος της Ελένης Μηχαηλίδη και του Νίκου Μάμαλη γεννήθηκε στις 22/2/2022, με θεράποντα μαιευτήρα τον Μιχάλη Στράκα. Την ίδια ημέρα γεννήθηκε και η κόρη της Χριστίνας Σινίτσα και του Κωνσταντίνου Μάμαλη με θεράποντα μαιευτήρα τη Σόνια Καγιάννη. Ευχόμαστε και στις δύο οικογένειες τα μωρά τους να είναι τυχερά Χ2. 2 Μαμαλάκια στις 22/2/2022. Και δεν είναι καν συγγενείς. Αυτές οι ωραίες συμπτώσεις!».

Το τυχερό αγοράκι στον Βόλο ήρθε στη ζωή στις 23:40 το βράδυ, με καισαρική τομή και ζυγίζει 2,910 κιλά. Είναι το πρώτο παιδί της Ελένης Μιχαηλίδη και του Νίκου Μάμαλη, που είναι δέκα χρόνια ζευγάρι και αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου τον Μάιο του 2021. Οι γονείς εύχονται πραγματικά το παιδί τους να είναι τυχερό και να έχει υγεία. «Χαρά, συγκίνηση, δέος. Ανάμικτα τα συναισθήματα όταν καλωσορίσαμε το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Πιστεύουμε ότι το μωρό μας θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά ως ζευγάρι και θέλουμε να κάνουμε κι άλλα παιδιά. Τα παιδιά δίνουν χαρά», περιγράφει στο taxydromos.gr, τα συναισθήματά του ο 28χρονος Νίκος Μάμαλης.

«Οταν ήταν στην κοιλιά της μαμάς, τον έλεγα υπναρά. Κι όταν τον πήρα στην αγκαλιά μου, του μίλησα και του είπα, πού είσαι υπναρά, γύρισε το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Ηταν μια συγκλονιστική στιγμή», προσθέτει. Ο ίδιος απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην κλινική και ιδιαίτερα στη Δέσποινα Κωνσταντινοπούλου. «Στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μαιευτήρα Μιχάλη Στράκα, τον παιδίατρο Χάρη Κατσικαδάμο και τον αναισθησιολόγο Ιωάννη Χρυσαλίδη», ανέφερε.

Σε διπλανό δωμάτιο στην Κλινική Κωνσταντινόπουλου διαδραματιζόταν άλλη μία ιστορία οικογενειακής ευτυχίας. Η Χριστίνα Σινίτσα και ο Κωνσταντίνος Μάμαλης γιόρταζαν τον ερχομό του δικού τους πρώτου παιδιού. Ενα κοριτσάκι που ήρθε στη ζωή στις 12:37 το μεσημέρι και ζυγίζει 3,060 κιλά.

«Είχαμε προγραμματίσει καισαρική, ωστόσο την τελευταία στιγμή η σύζυγος γέννησε φυσιολογικά. Το είχε πει εξ αρχής ότι ήθελε να γεννήσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, το είχε διαίσθηση και να που έγινε και μάλιστα με φυσιολογικό τοκετό», αναφέρει ο ευτυχισμένος πατέρας, Κωνσταντίνος Μάμαλης.

Το ζευγάρι είναι από τη Λαμία, αλλά ζει στον Βόλο. Μάλιστα, η ευτυχισμένη του στιγμή ήταν υπόθεση άκρως… οικογενειακή. «Ημασταν μόνοι μας. Δεν πρόλαβαν να έρθουν συγγενείς και φίλοι», λέει ο 32χρονος πατέρας που μαζί με τη σύζυγό του έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και προσαρμόζονται στη νέα τους ζωή με το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Ο κ. Μάμαλης έζησε τον ερχομό του κοριτσιού του, καθώς βρισκόταν στο δωμάτιο της συζύγου του, μέχρι που είδε το κεφαλάκι του μωρού να βγαίνει στον κόσμο. «Σε κάτι τέτοιες στιγμές, καταλαβαίνεις ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Ο,τι κι αν έχεις ζήσει, ό,τι κι έχεις αισθανθεί, δεν συγκρίνονται με τα συναισθήματα που γεννά ο ερχομός στον κόσμο ενός παιδιού», προσθέτει ο ίδιος.

Τα δύο μωρά, που γεννήθηκαν την ίδια τυχερή ημέρα, σε διπλανά δωμάτια στην Κλινική Κωνσταντινόπουλου, έχουν ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό. Εχουν το ίδιο επίθετο, Μάμαλη. Κι όμως δεν είναι συγγενείς και οι γονείς τους δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο Νίκος Μάμαλης είναι από τον Βόλο, ο Κωνσταντίνος Μάμαλης από τη Λαμία.

«Εντελώς τυχαία έμαθα ότι στο διπλανό δωμάτιο γεννήθηκε ένα ακόμη Μαμαλάκι. Είναι απλή συνωνυμία. Πρόκειται όμως για φοβερή σύμπτωση», σχολιάζει ο 28χρονος Νίκος. «Αν ψάξουμε το γενεαλογικό δέντρο, σίγουρα μπορεί να βρούμε κάποια μακρινή συγγένεια. Ομως δεν γνωριζόμαστε καν μεταξύ μας. Πολύ θα ήθελα να έρθω σε επαφή μαζί τους, να τους γνωρίσω», λέει ο 32χρονος Κωνσταντίνος.

Back to top button