Ατελείωτη ταλαιπωρία για γονείς και παιδιά στη Διάβα Καλαμπάκας!

Ο χειμώνας που πέρασε άφησε μια ανοιχτή πληγή στην περιοχή της Καλαμπάκας. Μετά την κατέρρευση της γέφυρας που ένωνε το χωριό Διάβα με την Καλαμπάκα μειώνοντας την απόσταση σε ελάχιστα χιλόμετρα, η καθημερινότητα μόνο ίδια δεν είναι. Πέρα από το επιχειρηματικό κόστος, τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία συνεχίζουν να βιώνουν γονείς και μαθητές, που αναγκάζονται καθημερινά να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να μπορέσουν να μεταβούν σε σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητας και φροντιστήρια.
«Όλο το πρόγραμμά μας έχει αλλάξει. Πλέον πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος διαθέσιμος τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα ώστε να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα παιδιά ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό ενώ εργάζεσαι μόνο εύκολο δεν είναι, αναφέρουν στο trikalakids.gr κάτοικοι του χωριού. Την απόγνωση επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Αθ. Κύρος. «Τα τελευταία χρόνια η Διάβα έχει πάψει να είναι απλά ένα χωριό. Πολλοί επιλέγουν να μείνουν εδώ δουλεύοντας στην Καλαμπάκα αφού είναι ελάχιστα τα χιλιόμετρα που έπρεπε να διανύσουν με τη γέφυρα τώρα η απόσταση όπως καταλαβαίνουμε είναι σαφώς μεγαλύτερη».
Οι ελπίδες στρέφονται τώρα στην εξεύρεση λύσης ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα της οδικής σύνδεσης όσο το δυνατό νωρίτερα ώστε η καθημερινότητα να επιστρέψει στους προηγούμενους ρυθμούς της πριν την καταστροφή της γέφυρας.