KidsnewsSocial

Από το χωράφι ….σε ένα “κλικ” στο www.baxes.gr και στην πόρτα μας!

Ο αγρότης Κώστα Μπίλιος έκανε το πρώτο βήμα για την περιοχή και δικαιώθηκε

Οι συνθήκες που βιώσαμε όλες ως επαγγελματίες και εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν πρωτόγνωρες. Ξαφνικά, ο χρόνος σταμάτησε, μαζί του και η δραστηριότητα πολλών κλάδων αφήνοντας μας στο χείλος ενός κενού που κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει. Όπως συνέβη με τις λαϊκές αγορές που σταμάτησαν να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι παραγωγοί μέσα σε μια μέρα, βρέθηκαν χωρίς σημείο πώλησης των προϊόντων τους ενώ οι καταναλωτές από την άλλη χωρίς την άμεση τροφοδοσία που προτιμούσαν τόσα χρόνια.

Ο Κώστας Μπίλιος, είναι ένας από τους παραγωγούς που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση. Ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοήθηκε. Αναζήτησε κατευθείαν διαύλους διάθεσης των προϊόντων του και κάπως έτσι…. δημιούργησε το www.baxes.gr! Ένα site που σύνδεσε την παραγωγική του δραστηριότητα με την επιχειρηματικότητα και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε σημαντικά βήματα τα οποία είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν πολλοί συνάδελφοί του στο μέλλον.

Εκτός από το site βέβαια μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να παραγγείλει τα οπωροκηπευτικά προϊόντα που επιθυμεί και που παράγονται στο Λογγάκι, μια ανάσα δηλαδή από τα Τρίκαλα, εννοείται ότι γίνεται και η διανομή κατ’οίκον. Υπηρεσία που υποδέχθηκε ο κόσμος με ιδιαίτερη ανταπόκριση όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και των ρυθμών της καθημερινότητας.

Καινοτομία με μια ιδέα!

Μιλώντας με τον κ. Κώστα Μπίλιο, από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνει κανείς ότι παρά τις δυσκολίες, τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά για το εγχείρημά του. «Στην αρχή αρκετοί του περιβάλλοντός μου, στη λαϊκή αγορά, δεν πίστευαν ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε. Τελικά, δεν άργησε καθόλου να δικαιωθεί η απόφασή μου μιας και ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα και οι παραγγελίες μέρα με τη μέρα πλήθαιναν, και συνεχίζουν να αυξάνονται βέβαια».

Μετά από ένα διάστημα, εκτός από τα λαχανικά που ο ίδιος παράγει, άρχισε και η ζήτηση φρούτων και άλλων αγροτικών προϊόντων. Για να καλύψει τις ανάγκες, ο κ. Μπίλιος ξεκίνησε και τη λειτουργία μανάβικου που στην ουσία είναι το σημείο τροφοδοσίας των διανομών. Καθημερινά, το χωράφι με τα λαχανικά είναι το σημείο συλλογής προϊόντων που μέσα σε λίγες ώρες βρίσκονται στα σπίτια των Τρικαλινών καταναλωτών.

Για να καλυφθεί η ζήτηση και να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση λοιπόν, το baxes.gr δημιούργησε ένα επιχειρηματικό πεδίο αλλά και νέες θέσεις εργασίας. Μια μικρή ιδέα κατάφερε να συνδέσει τον πρωτογενή τομέα με τον επιχειρηματικό και μάλιστα χωρίς μεσάζοντες! Ιδέα βέβαια που δεν κατέστη δυνατό να επιχορηγηθεί από την πολιτεία παρά τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα στήριξης…

Στο πνεύμα των καθημερινών αναγκών

Ο κ. Μπίλιος είναι γέννημα θρέμμα της αγροτικής δραστηριότητας.  Όπως αναφέρει «Η ιστορία μας όσον αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες ξεκινάει από το 1994, όταν ο Γεώργιος και η Δέσποινα Μπίλιου έχοντας λίγα στρέμματα γης, αποφασίζουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια κηπευτικών προϊόντων και τη διάθεσή τους προς πώληση στην εβδομαδιαία και καθημερινή λαϊκή αγορά των Τρικάλων. Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών μας και ερχόμενοι σε μια δύσκολη για τον κόσμο κατάσταση λόγω της πανδημίας, μεγαλώνοντας και βοηθώντας τους γονείς μου, αποφάσισα εκτός από την πώληση των προϊόντων στη λαϊκή αγορά, να διανέμω τα προϊόντα παραγωγής μας μέχρι την πόρτα των πελατών μας, διευκολύνοντας έτσι τον κόσμο στη μείωση των μετακινήσεων. Βοηθητικό εργαλείο μας σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά το διαδίκτυο. Πλέον, και με τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς είναι πολλοί που το προτιμούν. Είτε για λόγους προστασίας, είτε γιατί εργάζονται και δεν προλαβαίνουν είτε γιατί θέλουν να γνωρίζουν τι τρώνε, ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας και εμείς με τη σειρά μας το σεβόμαστε αυτό διατηρώντας τη φρεσκάδα των προϊόντων μας αλλά και τις τιμές μας που δεν διαφέρουν με αυτές της λαϊκής».

Back to top button